Type what you are searching for:
MeisterSinger Unomat

Het merk van de maand: MeisterSinger

Eenvoudig, intuïtief en ontspannend. Met een horloge van MeisterSinger lopen we niet meer voortdurend op ons horloge te kijken. Met slechts één wijzer, maakt het merk het leven minder hectisch.

Toen MeisterSinger in 2001 een horloge met slechts één wijzer presenteerde, leidde dit wereldwijd tot verbaasde reacties. Maar wie dacht dat dit een gimmick was die snel vergeten zou zijn, heeft het mis gehad. De tijdweergave met slechts een enkele wijzer rekent af met de hectische minuten- en secondewijzers en stimuleert een ontspannen omgang met de tijd in onze snelle wereld. Elke blik op het horloge herinnert ons aan de essentie: het moment. Want is het nu echt nodig om altijd tot op de seconde nauwkeurig te zien hoe laat het is?

 

Oorsprong

Het succes van MeisterSinger heeft zijn oorsprong in het Duitse Münster. Hier worden de horloges ontworpen en geproduceerd, maar voorzien van een Zwitsers uurwerk. De collectie bestaat momenteel uit 16 verschillende series met ongeveer 50 modellen. Ze worden verkocht bij zo’n 500 gerenommeerde horloge- en juwelierszaken, waarvan Van Hell juweliers er een is. De horloges met één wijzer zijn populair in Nederland, maar zijn te koop in meer dan 30 landen wereldwijd.

 

Designprijzen

Dat het idee achter de horloges van MeisterSinger opvallend is, blijkt wel uit de goed gevulde prijzenkast van het Duitse merk. Het won maar liefst 34 prestigieuze designprijzen (German Design Awards, Red Dot Design Awards, IF Design Awards, Good Design Awards). Hiermee is MeisterSinger een van de horlogemerken met de meeste designprijzen ooit.

 

NL Edition

Hoewel elk horloge van MeisterSinger bijzonder is, kijken we elk jaar uit naar een editie die speciaal voor ons land is gemaakt. Dit jaar is dat de Unomat NL Edition in de oer-Hollandse kleur oranje waarvoor liefhebbers zich overigens moeten haasten. Van de NL Editie 2024 worden namelijk slechts 50 exemplaren gemaakt.

 

Robuust

De Unomat is tot nu toe het meest robuuste MeisterSinger-horloge. Het is anti magnetisch, tot 300 meter waterdicht, heeft een ultrasterke kastbodem, een schroefkroon en zijbescherming. Qua kenmerken en optiek lijkt de Unomat op een robuust wetenschappelijk apparaat voor gebruik bij zwaar weer, in het laboratorium en in het water. De Unomat is vanwege het algehele vormgevingsconcept bekroond met de gerenommeerde Red Dot Design Award.

 

Duurzaam

De kast van de Unomat heeft een diepzwarte carbon coating. De achterkant van de kast en het middengedeelte hebben een matte gezandstraalde afwerking, terwijl de lunette elegant gepolijst is. De DLC coating is bijzonder slijtvast en duurzaam. Maar er is nog meer: een huls in de kast wordt aangevuld door een wijzerplaat van zacht ijzer. Door deze hoogwaardige constructie is het mechanisme bestand tegen de straling die tegenwoordig overal aanwezig is.

 

Wijzerplaat

De wijzerplaat van de Unomat editie is mat, diepzwart. De 5-minuten streepjes zijn ton sur ton met de wijzerplaat en zorgen voor een haarscherp uiterlijk. De oranje tweecijferige uurcijfers bestaan uit driedimensionale, gegoten lichtgevende elementen die op de wijzerplaat zijn aangebracht en ‘s nachts intens oplichten omdat ze dikker zijn en ook aan de zijkanten licht kunnen absorberen en uitstralen. De wijzer, die relatief breed is voor MeisterSinger, en de uurmarkeringen zijn ook zeer lichtgevend.

 

Kaliber Sellita SW400

Binnen in de Unomat tikt het grote Zwitserse automatische kaliber Sellita SW400, dat speciaal voor de eenwijzerhorloges van MeisterSinger wordt aangepast. De datumweergave is bij dit kaliber ongewoon ver naar buiten geplaatst en is daardoor 30 procent groter dan bij een SW200-horloge. Zoals inmiddels een traditie voor deze Nederlandse uitvoering, bevindt de kroon zich aan de linkerzijde van de kast.

 

MeisterSinger collectie