Type what you are searching for:

MeisterSinger, de tijd op uw voorwaarden

Al sinds 2001 laat het merk MeisterSinger zien dat u om de tijd af te lezen aan één wijzer genoeg hebt. Opvallend is dat het uw perceptie van tijd zal veranderen. Hoewel er nog steeds evenveel uren in een dag zitten lijkt het wel alsof er een vertraging plaatsvindt zodat u zich nog beter bewust bent hoe en waar u uw tijd aan spendeert.

Uitgelicht: Bron

Met Bron heeft Nederland een wereldspeler van formaat in huis op het gebied van unieke sieraden. Het zal u niet verwonderen dat de wortels van het merk zich in Schoonhoven bevinden, waar het merk startte in het jaar 1888. Het duurde echter tot begin van de 21e eeuw voordat de bedrijfsnaam ook als merknaam werd gevoerd.

Stijlicoon: MeisterSinger

Voor een merk dat pas sinds 2001 bestaat heeft MeisterSinger een indrukwekkende reputatie opgebouwd en is niet meer weg te denken uit de wereld van de horloges. Nog opmerkelijker is dat ze dit hebben gedaan met een model dat maar één wijzer heeft. Toch zijn het juist die ene wijzer en de schier onmetelijke creativiteit die MeisterSinger aan de dag legt, die het merk tot zo’n succes hebben gemaakt.

Verhellderend: de Chronograaf

De chronograaf is naast de datumindicatie misschien wel de meest populaire complicatie bij horloges. Deze biedt dragers de mogelijkheid om de tijd van een bepaalde gebeurtenis te meten. Dit gebeurt, in de meeste gevallen, door de complicatie te koppelen aan het lopende gangwerk van het horloge als de startknop ingedrukt wordt en deze weer los te koppelen als er op stop gedrukt wordt.

SIHH 2019: vele nieuwe modellen om naar uit te kijken

Het nieuwe jaar begint voor de horlogewereld traditiegetrouw met de prestigieuze ‘Salon International de la Haute Horlogerie’ (SIHH) in Genève. Ook dit jaar stelde de daar getoonde nieuwe modellen niet teleur, maar was het vooral Montblanc die de show stal. Zo wordt de Heritage collectie uitgebreid met een nieuwe time-only, GMT èn chronograaf. Deze modellen zijn beschikbaar met een klassieke zilveren wijzerplaat maar het is vooral de zalmroze variant die veel indruk maakt! Montblanc is erin geslaagd om niet alleen precies de juiste tint te vinden, maar brengt deze ook verder tot leven door twee verschillende afwerkingstechnieken op de wijzerplaat toe te passen.

Pianegonda, vrouwelijk vormgegeven kunst

Opvallend, geraffineerd en stijlvol vormen de collecties van Pianegonda een aparte klasse binnen handgemaakte Italiaanse sieraden. De ontwerpers laten zich inspireren door moderne architectuur en geometrische vormen uit de natuur. Dit zorgt voor zilveren sieraden die uniek zijn in hun soort. Fascinerende, vrouwelijk vormgegeven sieraden die zich laten dragen als kunst.