Type what you are searching for:
Breitling

Breitling bij Van Hell Juweliers in Apeldoorn

Met trots kunnen wij melden dat Van Hell Juweliers in Apeldoorn officieel dealer is geworden van Breitling. Het Zwitserse topmerk krijgt een prominente plaats in onze nieuwe winkel. Breitling heeft begin twintigste eeuw een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van het chronograafhorloge en is nog altijd toonaangevend.

De polschronograaf bleek een ideaal instrument voor piloten en sindsdien is het Zwitserse horlogehuis dan ook intensief verbonden met de luchtvaart. In 1952 verscheen de eerste Navitimer, het horloge dat wordt beschouwd als de meest complete vliegenierschronograaf. Het merkmotto is dan ook niet zonder reden ‘Instruments for Professionals’, maar die beoogde professionals zijn wel eerst en vooral piloten. In 1984 luidde Breitling de wedergeboorte van de mechanische chronograaf in met de introductie van de Chronomat.

Dit horloge is sindsdien het meest toonaangevende model van het merk met de gevleugelde B als logo. Breitling was vanaf de oprichting in 1884 tot het jaar 1979 een zuiver familiebedrijf. Daarna kwamen de merkrechten in handen van de Zwitser Ernest Schneider. Neemt niet weg dat Breitling nog altijd een zelfstandig horlogehuis is dat geen deel uitmaakt van een overkoepelende groep. Dit maakt het merk onderscheidend en vrij om een geheel eigen koers uit te zetten.