Type what you are searching for:

Breitling Seminar in Amsterdam ‘Legendary Future’

Op maandag 11 juni 2018 waren wij als team Van Hell Juweliers Apeldoorn, op uitnodiging van Breitling, aanwezig bij een Seminar over de nieuwste collecties en ontwikkelingen bij dit prachtige merk. Dit vond plaats in het filmhuis EYE Amsterdam.

We werden om 9.30 uur ontvangen ontvangen door Edgard Koster en zijn team waarna we een presentatie kregen in één van de filmzalen van dit karakteristieke gebouw.

Geschiedenis

Eerst een stukje geschiedenis. De Zwitserse technicus Léon Breitling richtte in 1884 een bedrijf op, gaf het zijn eigen naam en specialiseerde zich in chronometers, chronografen en meetinstrumenten voor horlogemakers. Polshorloges waren er nog niet bij. In 1899 kwam hij op het idee om een pols-chronograaf te maken, die populair werd bij piloten. Nog altijd voelt Breitling zich thuis bij de luchtvaart maar ook ter land en in de zee deed en doet dit topmerk van zich spreken. Deze drie speerpunten worden allemaal even belangrijk: Air, Sea en Land.

Legendary Future

De meest opvallende nieuwkomer is toch wel de Navitimer 8. Het is duidelijk een directe afstammeling van de legendarische horloges van Breitling uit de jaren 30 en 40. Dit model begint bij de 41mm en de Navitimer wordt bereikbaar voor een groter publiek: verkrijgbaar vanaf € 3.600,-
De iconische Navitimer 1 blijft maar er komen weer bijzonder mooie, nieuwe modellen bij.
De gehele collectie wordt overzichtelijker gemaakt. Er lopen modellen uit en alles wordt onderverdeeld in minder productgroepen.
Zoals de Chronomat-familie. Waar we dit horloge voornamelijk kenden van de opvallende gepolijste kast en band, komt dit model er nu ook in meerdere uitvoeringen in volledig satiné. Dit geeft een zeer krachtige, wat meer ingetogen uitstraling.

Na de presentatie mochten we (een groot deel van) de nieuwe collectie bewonderen en omdoen. Fantastisch, wij zijn enthousiast!

Bent u nieuwsgierig naar de nieuwe modellen en wilt u graag weten wanneer ze bij ons binnenkomen?
Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief.