Type what you are searching for:

Rivoir, Fair trade diamanten gedolven uit Canadees ijs

Wie Rivoir zegt, zegt diamant. Bij dit Duitse bedrijf is de basis van elk sieraad de beste kwaliteit diamant, of de girl’s best friend nu gezet wordt in 18 karaats geel, rood- of witgoud of in platina. Met het veelvuldig gebruik van CanadaMark™ diamanten geeft Rivoir ook invulling aan zijn duurzame ambities.

CanadaMark™-diamanten worden gewonnen in het noorden van Canada, dicht bij de poolcirkel. Een gebied dat slechts twee maanden per jaar over land bereikbaar is. De ontdekkers van deze diamantlocatie willen dat de natuur er in haar oorspronkelijke staat behouden blijft, en dat de winning de lokale bewoners ondersteunt met werk en welvaart.

Een lasergravure in de rondist van elke steen vertelt exact uit welke mijn het exemplaar komt. Naam en vindplaats zijn te vinden via een databank, en daar is ook te zien hoe de ruwe diamant er vóór het slijpen uitzag. De echtheid wordt gegarandeerd door het onafhankelijke Gemological Institute of America.

Bekijk Rivoir collectie