Type what you are searching for:

SIHH 2019: vele nieuwe modellen om naar uit te kijken

Het nieuwe jaar begint voor de horlogewereld traditiegetrouw met de prestigieuze ‘Salon International de la Haute Horlogerie’ (SIHH) in Genève. Ook dit jaar stelde de daar getoonde nieuwe modellen niet teleur, maar was het vooral Montblanc die de show stal. Zo wordt de Heritage collectie uitgebreid met een nieuwe time-only, GMT èn chronograaf. Deze modellen zijn beschikbaar met een klassieke zilveren wijzerplaat maar het is vooral de zalmroze variant die veel indruk maakt! Montblanc is erin geslaagd om niet alleen precies de juiste tint te vinden, maar brengt deze ook verder tot leven door twee verschillende afwerkingstechnieken op de wijzerplaat toe te passen.

Ook de 1858 collectie van Montblanc krijgt een uitbreiding van drie fraaie modellen. De time-only, chronograaf en begeerlijke Geosphere zijn nu ook verkrijgbaar met een groene wijzerplaat en een kast gemaakt van brons. Door de invloed van buitenaf zal de kast in de loop van de tijd een uniek patina krijgen.

Baume & Mercier was een ander merk dat tijdens deze editie van de SIHH duidelijk van zich liet horen met de uitbreiding van de Baumatic collectie. Dankzij het fraai afgewerkte automatische caliber Baumatic BM12-1975A, hebben deze horloges een gangreserve van maar liefst vijf dagen. Opvallend is ook de prachtige blauwe wijzerplaat die van licht naar donker verloopt en het horloge een sportive touch geeft, terwijl het horloge uitgevoerd met een witte wijzerplaat vooral de klassieke lijnen van het model benadrukt.

 

Bekijk Montblanc collectie

Bekijk Baume & Mercier collectie