Type what you are searching for:

Binnenkijken bij Montblanc

Onlangs zijn wij op uitnodiging van Montblanc met een select gezelschap afgereisd naar Genève. Vanaf het vliegveld werden we opgehaald door de mensen van Montblanc en naar LeLocle gebracht waar we hartelijk werden ontvangen door de directeur van de horlogedivisie, Davide Cerrato.

Vervolgens werden wij getrakteerd op een uitgebreide rondleiding door de state-of-the-art ateliers en de designafdeling, alwaar we de horlogemeesters aan het werk hebben kunnen zien.

De volgende dag zijn we naar de manufactuur in Villeret gebracht, waar de Minerva calibers worden gemaakt. Een zeer indrukwekkend atelier met een rijke historie waar vakmanschap hoog in het vaandel staat. Daar hebben we onder andere gezien hoe de spiraalveren voor het echappement worden gemaakt. De manufactuur in Villeret is een van de weinige ateliers die hun eigen spiraalveren maken. Ons horlogehart ging daar nog sneller kloppen, met name van het Monopusher Chronograaf caliber van het model 1858 van Montblanc. Een prachtig en gecompliceerd uurwerk.

Wij zijn een mooie ervaring en wederom veel informatie rijker en delen deze graag met u. Onze medewerkers vertellen u graag alles wat u wilt weten over de achtergrond en de verbluffende horlogetechniek van Montblanc.
 
Bekijk Montblanc collectie