Type what you are searching for:

Stijlicoon: de tennisarmband

De tennisarmband bestaat als sinds begin vorige eeuw, maar kreeg pas in 1987 zijn (bij)naam, dankzij Chris Evert. Deze professionele tennisster schreef in haar carrière 18 Grand Slam titels op haar naam, waaronder drie maal Wimbledon, en stond bekend om haar elegante uiterlijk op de Court.

Tijdens het U.S. Open verloor ze midden in een partij haar armband, en weigerde ze om verder te spelen tot deze gevonden was. Het spel werd gestopt, de armband gevonden, en een legende was geboren!

Voor dit gebeurde werden tennisarmbanden vaak ‘eternity bracelets’ genoemd, omdat de diamanten rondom de gehele armband lopen. Hoewel er ook andere modellen bestaan, zijn de diamanten vaak uniform van grootte en gezet in een soepele schakels. Dit maakt de tennisarmband niet alleen comfortabel om te dragen, maar ook bij uitstek geschikt voor een breed scale aan gelegenheden, variërend van casual tot gala’s. Aangezien er ook zoveel verschillende uitvoeringen zijn van de tennisarmband is er eigenlijk altijd wel een model dat past bij uw smaak. In de jaren ’20 was het in de mode om verschillende tennisarmbanden met elkaar te combineren, een trend die we vandaag de dag weer terug zien komen.