Type what you are searching for:

Uitgelicht: Lapponia

Bij Finland denkt u waarschijnlijk niet gelijk aan sieraden. Toch is dit het geboorteland van het beroemde merk Lapponia, dat al meerdere malen geschiedenis schreef met diens bijzondere creaties.

Het verhaal begint in de jaren ‘60 als ondernemer Pekka Anttila en ontwerper Björn Weckström een totaal nieuwe filosofie toepassen op het creëren van sieraden. Zij zien het namelijk als kunst in miniatuurvorm en laten zich hierbij inspireren door het Finse landschap. Ze gaan hierbij innovatief te werk, want hoewel ze het traditionele vakmanschap centraal stellen, werkt Lapponia graag met bijzondere materialen waarmee ze hun karakteristieke ontwerpen tot leven brengen.

Lapponia heeft ook een grote schare van zeer beroemde fans en is zelfs onderdeel van de filmgeschiedenis, want in 1977 droeg Princess Leia (Carrie Fisher) de Planetoid Valleys ketting in de film Star Wars. Het merk is de filosofie van de grondleggers altijd trouw gebleven, en heeft door de jaren heen samengewerkt met vele internationale kunstenaars. Ondanks dat ze hun individuele stempel hebben gedrukt, zijn ze allemaal gelijk herkenbaar als een sieraad van Lapponia. Opvallend is hierbij zeker ook dat de draagbaarheid van de sieraden een belangrijke rol speelt bij het ontwerp, een andere reden waarom Lapponia zo geliefd is en blijft.

 

Bekijk Lapponia collectie