Type what you are searching for:

Van Hell LIVE2020

Met de tikkende rotor van het prachtige Christiaan van der Klaauw horloge Real Moon Joure in beeld, werden de laatste minuten afgeteld, en toen was het toch echt zover. Op 16 december, om 20.30 uur, ging Van Hell LIVE2020 van start.

De presentatie van de avond, die keurig volgens corona-regels verliep, was in handen van acteur en presentator Huub Stapel. Weiske de Wilde van Bron Jewelry gaf gedurende de avond kijkjes in de ‘goudsmid-keuken’ terwijl ze achter haar werkbank werkte aan een prachtige Bron Catch armband en een Bron Toujours Ajour pinkring met Onyx.

Lees hieronder het verslag van Van Hell LIVE2020 of bekijk de video via onderstaande button.

 
Bekijk Van Hell LIVE2020

 


 

Bijzondere stenen van Bron en R&C

Heleen Bron vertelde over haar merk: “Bron sieraden zijn speels, vrolijk of zelfs grappig. Ze zijn gemaakt van 18 karaat goud en hebben vaak prachtige gekleurde stenen in de hoofdrol. Dat is een heel bewuste keus. Net zoals dat we al onze sieraden in Nederland willen produceren. Ook nu we groeien en Bron sieraden ook in Duitsland, België en Zwitserland hun weg vinden, worden al onze sieraden nog steeds met de hand in Nederland gemaakt.”

Dark Bruining van het merk R&C ging dieper in op eveneens een zeer geliefde steen: de diamant. “Diamant is een mineraal van miljoenen jaren oud. Het is een steen die bij uitstek geschikt is om bijzondere momenten te markeren. Diamanten zijn verbonden met emoties. Door de steen te slijpen komt de steen met een prachtige schittering tot leven.” Op de vraag van Huub of een diamant altijd duur moet zijn antwoord Dark: “Voor elk budget is er een diamant.” Wat R&C waarmaakt met onder andere een prachtige groeibriljant- collectie.


 


 

Horloges in de spotlights

Nadat Mirjam van Hell een aantal prachtige sieraden van IsabelleFa, Tirisi Jewelry en Jörg Heinz belichtte vertelde de Nederlandse Horlogemaker Yvo Staudt zijn verhaal. Zijn verhaal sluit naadloos aan op de tip van horlogeliefhebber en horlogekenner Harry Wijnschenk, uitgever van het toonaangevende 0024 HORLOGES magazine. “Het is een enorme luxe om elke morgen een mooi horloge om te mogen doen. Kies daarom een horloge dat je hart raakt. Horlogeliefhebbers starten vaak met een bekend merk en gaan zich tijdens hun horlogecarrière steeds verder verdiepen richting horloges met bijzondere complicaties. Bent u geïnteresseerd in horloges en hun bijzondere complicaties dan kunt u losse nummers van het magazine bestellen via 0024watchworld.com. Ook Yvo Staudt ziet het horloge als een aanvulling op de identiteit van de drager. Staudt, die in 2013 zijn eerste horloge ontwikkelde als remedie tegen eenzaamheid in zijn studententijd, kent inmiddels een afzet van rond de 400 horloges per jaar. De Staudt Praeludium is nu al een klassieker. De jongste ontwikkeling van het merk uit Twente is een prachtige ton sur ton collectie dameshorloges.


 


 

Christiaan van der Klaauw

Bijzondere aandacht was er ook voor de unieke horloges van Christiaan van der Klaauw. Ab van Hell: “Van horloges gaat mijn hart sneller kloppen, maar van een CVDK-horloge gaat het bonzen. Dit Nederlandse merk maakt uurwerken die voorzien zijn van prachtige astronomische complicaties en is hiervoor bekroond met de benaming Haute Horlogerie. Wat je kunt vergelijken met drie Michelinsterren binnen de culinaire wereld.” Het jongste CVDK-horloge is de werkelijk schitterende Planetarium Eise Eisinga limited edition. Een afgeleide van het Planetarium van Eise Eisinga in Franeker. Het horloge heeft een wijzerplaat in dezelfde kleuren als het beroemde Planetarium en handgemaakte miniatuur planeten die elk in hun eigen tempo exact een waarheidsgetrouwe baan lopen. Ab: “Het oudste werkende planetarium is samengebracht met het kleinst werkende planetarium ter wereld. Ongelooflijk knap!”


 


 

Oris en Montblanc

Roland Paanakker van team Apeldoorn besprak twee bijzondere horloges. Een van Oris en een van Montblanc. De Oris Aquis is het eerste horloge met het nieuwe Oris kaliber 400 met een gangreserve van 5 dagen. De Star Legacy Nicolas Rieussec Chronograph van Montblanc is onderscheidend vanwege de tijdsaanduiding voor de 30-minuten en 60-seconden teller. Deze verloopt via twee roterende schijven terwijl de wijzers stil blijven staan.


 


 

MeisterSinger

Mark Hastman, brandmanager van MeisterSinger beloofde voor 2021, wanneer het merk 20 jaar bestaat, een aantal bijzondere nieuwe modellen. Een mooie vooruitblik is de Circularis met blauwe wijzerplaat en een gangreserve van 5 dagen die dit jaar uitkwam. Mark: “De eenwijzerhorloges van MeisterSinger leggen geen nadruk op het tellen van de seconden, maar in het nemen van tijd voor elkaar. Voor bijzondere momenten en minder de tijd gehaast najagen. Dit neemt niet weg dat MeisterSinger horloges nauwkeurig en innovatief zijn.”


 


 

Seiko

Ab van Hell nam de kijkers mee naar de wereld van Seiko. “Seiko verwijst naar het Japanse woord voor ‘precisie’. Seiko is dan ook een hoogstaand merk met een indrukwekkende geschiedenis. Alles wordt in eigen beheer uitgevoerd. Veel mensen denken bij Seiko aan techniek. Een prachtig voorbeeld van Seiko-innovatie is de Seiko Astron met gps-functie en solartechnologie voor het opladen. Met de Presage laat het merk weer een andere kant van zichzelf zien. Deze wereldwijd tot 2000 stuks gelimiteerde versie heeft een prachtige porseleinen wijzerplaat en een klassiek uiterlijk.”


 


 

Qlocktwo

Voor nog een bijzondere vorm van tijdsaanduiding zorgen de klokken van Qlocktwo. Alexander Wijt was naar de ‘Van Hell LIVE2020 studio’ in Tilburg gekomen om hier iets meer over te vertellen. “De tijdsweergave van Qlocktwo is gebaseerd op hoe we aan elkaar de tijd vertellen. Wanneer we vertellen hoe laat het is, dan doen we dat in woorden en niet in cijfers. Inmiddels zijn Qlocktwo klokken, die tijd in woorden weergeven, in 23 talen leverbaar. Magnetische frontplaten zorgen ervoor dat het design verwisselbaar is, zonder dat de klok vervangen hoeft te worden.”


 


 

Bigli, Artur Scholl, Monzario, Moraglione

Last but not least haken we nog even in op vier prachtige merken die tijdens Van Hell LIVE2020 aan bod zijn gekomen. Waaronder het Belgische sieradenmerk Bigli. Creatief brein en eigenaar Thierry Spitaels was aanwezig om een aantal prachtige ringen en armbanden te tonen. “Bigli staat voor klassieke ontwerpen met een twist. In al onze sieraden worden prachtige doubletten en triplets verwerkt.” Aan Huub en de kijkers legt Thierry uit dat het daarbij gaat om verschillende stenen die via verlijming tot nieuwe stenen ‘samensmelten’ in prachtige kleurstellingen. In het Bigli-assortiment wel 50 verschillende.

Een enthousiaste (bijna) afsluiter vormden Mirjam en Ab die een aantal sieraden van Artur Scholl, Monzario en Moraglione lieten zien. “Artur Scholl is een geweldige creatieveling met veel lef. Zijn sieraden zijn bijna over de top met een spannend gebruik van kleuren en veel volume, waarbij je toch denkt: ‘Wow, wat mooi!’ Monzario is een veelzijdige collectie waarin je klassieke tot trendy en gewaagde sieraden terugvindt. Moraglione heeft weer een heel andere eigen handtekening. Soms is ‘juwelen’ een te zwaar woord voor sieraden. Zo niet voor de creaties van Moraglione. Dit merkt maakt meesterwerkjes met koninklijke allure.”


 


 

Prijswinnaars

Onder de bezoekers van Van Hell LIVE2020 zijn vijf geweldige prijzen verloot. Gedurende de avond werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Adrie Oudhuis, Chris Ackema, Joren de Graaf en Janneke Venema zijn de gelukkige winnaars van een Van Hell Juweliers voucher van € 500,-. De hoofdprijs van € 2.500,- is gegaan naar Anita Keus.

Namens ons hele team, al onze gasten en presentator Huub Stapel bedanken we iedereen die Van Hell Live2020 heeft bijgewoond. Bent u geïnspireerd geraakt door dit bijzondere kijkje in de wereld van sieraden en horloges, of heeft u naar aanleiding van de uitzending vragen of opmerkingen, dan zijn we u graag van dienst.

 


 

We blijven voor u bereikbaar!

Belt u ons voor overleg, we denken graag mee wanneer u uw dierbaren wilt verrassen! Verder zijn er tal van andere mogelijkheden om u van dienst te zijn en blijven. Telefonisch, via WhatsApp, videobellen of op de website via Click & Deliver, waarbij wij het gekozen sieraad of horloge persoonlijk bij u komen afleveren. We zorgen ervoor dat u uw geschenken feestelijk verpakt en op tijd in huis heeft. Alle contactmogelijkheden vindt u terug op de contactpagina van onze winkel in Amersfoort en Apeldoorn.