Type what you are searching for:
Staudt Twenthe Guilloché Chronograph

Staudt Chronometrie; van Guilloché tot Ton sur ton

Het Nederlandse horlogemerk Staudt Chronometrie is de afgelopen jaren aan een snelle opmars bezig. De aansprekende collectie breidt zich voortdurend uit, maar toch ontbrak er nog iets. Met een damescollectie is Staudt Chronometrie nu een compleet merk.

 

Guilloché Chronograph

De Guilloché Chronograph is een horloge dat zou doen vermoeden dat hier een eeuwenoud merk achter zit. Dat komt vooral door de guilloche wijzerplaat die is gedraaid van massief Sterling zilver op een eeuwenoude rose engine-draaibank. Guilloche is een geometrisch patroon dat al sinds de zestiende eeuw wordt gebruikt om hout en ivoor te decoreren. Vandaag de dag zijn er nog maar enkele ambachtslieden die deze bijzondere techniek beheersen. Staudt Chronometrie heeft twee uitvoeringen van de Guilloché Chronograph gemaakt die beiden te vinden zijn bij Van Hell Juweliers. Dit roségouden model is een limited edition van vijftig exemplaren. Het edelstalen model is een limited edition van honderd exemplaren.

 
Bekijk Staudt Twenthe collectie
 

Staudt Twenthe Guilloché Chronograph

Staudt Twenthe Guilloché Chronograph