Type what you are searching for:
Georg Jensen Moonlight Grapes

Georg Jensen; Deens design in zilver en goud

Een gerenommeerd oud merk, maar de laatste nieuwkomer in het aanbod van Van Hell Juweliers. Dat is Georg Jensen. Het Deense merk maakt tijdloze sieraden van zilver en goud, met een hedendaagse twist.

 

Moonlight Grapes

Opvallend is hoe de invloed van de Deense designer nog altijd voortleeft. Dat zien we ook in de Moonlight Grapes collectie. Tijdens de vele reizen naar Zuid-Frankrijk in de twintiger jaren van de vorige eeuw, liet Georg Jensen zich inspireren door de uitgestrekte wijnvelden aldaar. Dit resulteerde in creaties van zilveren objecten voorzien van de kenmerkende druiventrossen die als versiering dienden en tegenwoordig worden gezien als de signatuur van deze designer. Ook in de huidige sieradencollecties is dit druiventhema terug te vinden. De sieraden in de Moonlight Grapes collectie, in Sterling zilver of 18 karaat goud, hebben nog steeds het kenmerkende design in zich dat verwijst naar de jaren twintig, maar met een hedendaagse twist. Georg Jensen zou er zelf vast tevreden mee zijn geweest. Hij sprak ooit de woorden: “Volg niet de mode, maar laat u leiden door het heden.”

 
Bekijk Georg Jensen collectie
 

Georg Jensen Moonlight Grapes