Type what you are searching for:

Drie generaties in het familiebedrijf

Van Hell juweliers is een familiebedrijf en daar zijn we trots op. In Amersfoort en Apeldoorn treft u drie generaties die hier met veel plezier werken. Waarschijnlijk kent u ze al, maar Ab, Aart, Mirjam, Joanne en Leon vertellen graag wat hun werk zo bijzonder maakt.

 


 

Ab van Hell  |  de derde generatie


Wat maakt het werken bij Juwelier van Hell zo bijzonder en waardevol?
“Het werken in deze branche, met prachtige artikelen en mooie mensen gekoppeld aan emotionele momenten, is al bijzonder op zich en dan helemaal in een bedrijf wat bruist en leeft. We doen dit met twee prachtige en gedreven teams wat heerlijk is om mee te werken.”
 
Wat bewonder je aan de generaties voor je?
“Het werken binnen een familiebedrijf, wat al zo lang bestaat en waarvan ik een onderdeel ben, is een gevoel wat niet onder woorden te brengen is. De wetenschap dat ik voortbouw op datgene wat mijn opa en oma begonnen zijn is een bijzonder gevoel. De generaties voor mij hebben hard gewerkt, soms met wind mee en soms wind tegen maar altijd met plichtsgevoel.”
 
Wat is jouw belangrijkste taak binnen het team?
“Mijn belangrijkste taken binnen het bedrijf zijn, het aansturen van het team in Apeldoorn en d.m.v. inkoop/verkoop/marketing en andere activiteiten het bedrijf verder laten groeien naar een volgend level.”
 
De leukste of mooiste herinnering die je hebt opgedaan tijdens je werk?
“In de afgelopen ruim 30 jaar zijn er vele mooie herinneringen voorbijgekomen. Eén wil ik er graag uitlichten, een echtpaar kwamen voor een sieraad omdat ze zeventig jaar getrouwd waren. Mevrouw zocht een prachtige broche uit en was daar zo blij mee dat ze midden in de winkel haar man een dikke pakkerd gaf. Daar werd ik warm van.”

 


 

Aart van Hell  |  de vierde generatie


Wat maakt het werken in het familiebedrijf zo bijzonder en waardevol?
“Het werken met de mooiste juwelen en horloges binnen de setting van een familiebedrijf, waarbij je samenwerkt met oudere en jongere familieleden met elk hun eigen kennis en kunde.”
 
Wat bewonder je aan de generaties voor je?
“Het doorzettingsvermogen om het bedrijf uit te bouwen door goede en moeilijke tijden heen.”
 
Wat is jouw belangrijkste taak binnen het team?
“Als mede-eigenaar van het bedrijf heb ik de verantwoording voor de financiële administratie. Daarnaast verzorg ik de inkoop en verkoop van sieraden en horloges.”
 
Wat is de leuke of mooiste herinnering die je hebt opgedaan tijdens je werk?
“De mooiste herinneringen heb ik aan de tijd dat ik met mijn dochter mocht gaan samenwerken, variërend van samen klanten helpen tot samen inkopen doen en nu sinds een jaar ook mijn jongste zoon, die we de ins en outs van het vak gaan leren.”

 


 

Mirjam Visser – Van Hell  |  de vierde generatie


Wat maakt het werken bij Van Hell juweliers zo bijzonder en waardevol?
“Van jongs af aan kreeg ik thuis natuurlijk al veel mee van het juweliersvak. En vanaf 2015 ben ik werkzaam in onze winkel in Apeldoorn. Wat het werk hier bijzonder en waardevol maakt, is enerzijds om samen te werken met veel familie, hier in Apeldoorn met mijn vader, tante en broer. En we hebben nauw contact met mijn neef Aart en zijn dochter Joanne. We hebben een goede band met elkaar en het is bijzonder dat je mee mag werken aan een passie die al in 1933 is begonnen bij mijn overgrootvader. Daarbij hebben we een ontzettend fijn en warm team. Iedereen is enorm betrokken, enthousiast en we hebben veel lol met elkaar!”
 
Wat bewonder je aan de generaties voor je?
“Laat ik beginnen met mijn vader, de generatie boven mij. Ik bewonder zijn lef in het ondernemen, hij zit nooit stil en is altijd bereid om risico’s te nemen en te investeren in bijzondere stukken. Dat bewonder ik.
En dan mijn opa, zelfs toen hij al lang niet meer werkzaam was in de winkel was hij altijd enorm betrokken. Als we hem bezochten was dit altijd onderdeel van de gesprekken. Het vak zat hem in het bloed. En ik bewonder dat mijn overgrootvader is begonnen in de crisisjaren, maar het mocht altijd goed gaan.”

 
Wat is jouw belangrijkste taak binnen het team?
“Naast het adviseren in de winkel mag ik met plezier mijn creativiteit gebruiken in het etaleren en het fotograferen van sieraden en horloges.”
 
Wat is de leukste of mooiste herinnering die je hebt opgedaan tijdens je werk?
“Meteen denk ik aan zoveel bijzondere momenten met klanten en het is lastig om één moment te noemen maar onlangs nog hielp ik een dame die een mooi sieraad zocht. Haar man was anderhalf jaar geleden overleden en hun trouwdag was aanstaande. Haar man kon het haar niet meer geven, maar ze wilde voor deze gelegenheid toch iets moois uitzoeken. Dat vond ik zó bijzonder. Ze was zo krachtig en vastberaden te blijven genieten van mooie dingen en dit moment te blijven vieren. Dat blijft je bij.”

 


 

Joanne van Schaik – Van Hell  |  de vijfde generatie


Wat maakt het werken in het familiebedrijf zo bijzonder en waardevol?
“Ik vind het fantastisch dat ik dagelijks kan samenwerken met mijn directe familieleden, mijn vader, opa en broertje. Het mooie van dit werk is dat het nooit hetzelfde is, we zijn er bij belangrijke momenten voor de klant, en bouwen zo waardevolle relaties op.”
 
Wat bewonder je aan de generaties voor je?
“Ons begin is natuurlijk niet heel standaard, de meeste bedrijven vallen om door een recessie, maar ons bedrijf is daar juist begonnen. Dit is wel een voorbeeld voor onze lange geschiedenis, de generaties voor mij hebben met doorzettingsvermogen doorgebikkeld, en daardoor mogen wij er vandaag nog steeds zijn met een prachtig familiebedrijf.”
 
Wat is jouw belangrijkste taak binnen het team?
“Als één van de jongsten in de winkel mag ik mij met alle zaken rondom de computer en website bezighouden, maar daarnaast verzorg ik voor verscheidene merken de inkoop en contact, en mag ik mij richten op ons jaarlijkse event; de horloge en juwelenfabriek.”
 
Wat is de leukste of mooiste herinnering die je hebt opgedaan tijdens je werk?
“Wat mij nog steeds dierbaar is, is dat ik samen met mijn vader en opa hier mag werken. Het schept een hele andere unieke band met beiden, en ik kan met recht zeggen dat ik ze vele malen beter heb leren kennen. En sinds de zomer mag ik ook samenwerken met mijn jongste broertje Martijn, dat is ook echt superleuk moet ik zeggen!”

 


 

Leon van Hell  |  de vierde generatie


Wat maakt het werken bij Van Hell Juweliers zo bijzonder en waardevol?
“Het maakt het bijzonder omdat we natuurlijk een familiebedrijf zijn. Niet zomaar een familiebedrijf, maar een familiebedrijf dat dit jaar al 90 jaar bestaat en altijd in familiehanden is gebleven. Ik ben enorm trots op wat de generaties voor mij hebben opgebouwd en dat ik daar nu als vierde generatie deel van uit maak.”
 
Wat bewonder je aan de generaties voor je?
“Ik bewonder dat er door de voorgaande generaties in goede en minder goede tijden altijd een zelfde lijn is doorgezet. Daarin bewonder ik het doorzettingsvermogen, dit maakt tegelijkertijd dat ons bedrijf gestaag gegroeid is en vandaag de dag zo sterk staat.”
 
Wat is jouw belangrijkste taak binnen het team?
“Mijn taak in het team is de presentatie van Van Hell Juweliers online. Dit houd in dat ik foto- en videocontent maak om onze mooie producten te laten zien, al voordat ze in de winkel komen.”
 
De leukste of mooiste herinnering die je hebt opgedaan tijdens je werk?
“Het meest leuke aan mijn werk vind ik als een klant mij in de winkel vertelt hoe leuk en leerzaam ze de video’s op onze social media accounts vinden. Ook vind ik het super leuk om elke dag weer met mijn vader, zus en ons hele team samen te werken, en zo samen herinneringen te maken!”

 

Winkel Amersfoort     Winkel Apeldoorn