Type what you are searching for:

Tijd voor een nieuwe band?

Een horlogeband is misschien niet het eerste waar we op letten als we een horloge voor het eerst zien, maar de band is een onmisbaar deel van het geheel. De band is sterk bepalend voor de uitstraling van het horloge. De band is bovendien cruciaal voor de functionaliteit en het hiervoor benodigde draagcomfort. De keuze aan banden is echter groot. Daarom zetten we hieronder enkele aansprekende en veel voorkomende voorbeelden onder elkaar. Welk horloge schept met u een band?

 


 

Chique en gekleed: de alligatorband

MeisterSinger toont met zijn eenwijzerhorloges steeds een ander gezicht. Neem nu deze Perigraph. Zou het horloge er met een rubberen band niet compleet anders uitzien dan met deze band van alligatorleer? De bruine band kleurt hier mooi bij de edelstalen kast en de witte wijzerplaat. Het geeft het horloge bovendien de uitstraling die deze klassieker verdient, want de Perigraph is een vaste waarde in de collectie van MeisterSinger. Kenmerkend voor dit model is de datumring die volledig is opengewerkt en structuur en diepte geeft aan de wijzerplaat. Hierop draait de centrale wijzer in 24 uur tijd zijn rondjes terwijl het blauwe pijltje op 12 uur de datum aangeeft.

 

Bekijk collectie
 


 

Sportief: de stalen band

Wie op zoek is naar een sportief horloge, komt al snel uit bij een model met een stalen band. Dat komt niet alleen door de uitstraling, maar ook vanwege de duurzaamheid ervan die noodzakelijk is voor sportieve activiteiten. Zo’n horloge is de Chronomat Automatic 36 van Breitling. Het dameshorloge heeft een Rouleaux horlogeband die zeer comfortabel aanvoelt om de pols. Het horloge oogt robuust en is tot honderd meter waterdicht. Door 54 diamanten die op de grijsgouden lunette schitteren is deze Breitling niet alleen sportief, maar ook verfijnd. De tijd wordt aangestuurd door Breitling’s Caliber B10 dat COSC-gecertificeerd is. Dit alles maakt de Chronomat Automatic 36 een horloge voor elke gelegenheid.

 

Bekijk Breitling collectie
 


 

Textiel: business casual

De Manero Flyback is een klassiek voorbeeld van de Manero-familie, maar met een groene, gerecyclede textiel band krijgt het een geheel nieuwe uitstraling. Het horloge is bovendien een must-have voor mensen die duurzaamheid en vegan belangrijk vinden. Het verfijnde CFB 1970 chronograafuurwerk met flyback-functie is eveneens duurzaam, maar dan op een heel andere manier. Het automatische uurwerk verzorgt de analoge tijd, chronograaf, datumaanduiding en tachymeter. Het bijzondere uurwerk is te vinden in een edelstalen kast.

 

Bekijk CFB collectie
 


 

Textiel: geraffineerd stijlvol

Een band van textiel biedt vele mogelijk­heden. In de DolceVita van Longines is het een stijlvol onderdeel van het dameshorloge, dat een eerbetoon is aan La Dolce Vita, ofwel de zoetheid van het leven. Op de zilverkleurige wijzerplaat wordt de minuten index op een geraffineerde wijze weergeven. Het horloge herbergt een Zwitsers automatisch uurwerk met een gangreserve van 45 uur.

 

Bekijk Longines collectie
 


 

Leer: een vintage look

Leer met een vintage uitstraling betekent niet dat we het oude leren jack weer uit de kast moeten halen. Vintage leer kan ook stijlvol zijn, zoals in de blauwe leren band van de Longines Heritage Classic. De band past dan ook perfect bij het typische jaren 30-ontwerp. Die zien we in de originele sectorale indeling van de verzilverde opaline wijzerplaat met verzilverde urenring. De kleine seconde heeft een duidelijke plek op 6 uur. Dit bijzondere model van Longines is uitgerust met het automatische kaliber 893 met een gangreserve van 64 uur. Met een kastdiameter van 38,5 millimeter is deze Heritage Classic voor heel veel mensen goed draagbaar.

 

Bekijk Longines collectie