Type what you are searching for:

Een inspirerend bezoek aan Christiaan van der Klaauw

Christiaan van der Klaauw is een merk dat we al heel goed kennen, maar bij het Nederlandse merk is de laatste tijd veel veranderd. Daarom brachten we een bezoek aan het merk. Het was een indrukwekkend bezoek, niet in Friesland of Zwitserland, maar gewoon om de hoek in het Arsenaal in Naarden.

 

Christiaan van der Klaauw is een bekende naam in de internationale horlogewereld. Met zijn astronomische complicaties kan hij op bewondering over de hele wereld rekenen. Dat werd niet minder toen hij van zijn pensioen ging genieten en Daniël en Maria Reintjes het merk verder uitbouwden. Nu het merk opnieuw van eigenaar is gewisseld, wordt de weg omhoog vervolgd want de nieuwe eigenaar is Pim Koeslag. De Nederlandse meester-horlogemaker leerde het vak in eigen land, maar was de afgelopen decennia werkzaam in Zwitserland. Bij verschillende topmerken bekwaamde hij zich verder in het vak om met al zijn kennis en ervaring terug naar Nederland te keren en hier met Christiaan van der Klaauw een toekomst op te bouwen.

 

 

Een verhuizing van Heerenveen naar Naarden Vesting was de eerste zichtbare verandering in het bestaan van het oude merk. In het Arsenaal is een ruimte betrokken die multifunctioneel is en waar genoeg ruimte is voor alles wat een horlogemerk nodig heeft. Het is een expositieruimte met de klokken die Christiaan van der Klaauw zelf maakte, maar ook een verkoopruimte en het atelier waar de horloges worden gemaakt. Hier doen de horlogemakers in een stofvrije en temperatuur gereguleerde ruimte hun precisiewerk, maar leuk is het zeker om ze door het raam aan het werk te zien zonder dat ze last hebben van de bezoekers.

 

Tijdens ons bezoek hebben we een ontzettend dynamisch en enthousiast team van horlogemakers en back office medewerkers ontmoet. Voor ons was het fantastisch om een keer een kijkje in de keuken te krijgen op de nieuwe locatie (Het Arsenaal) waar de horloges worden geproduceerd en gerepareerd. De mate van precisie, techniek en handwerk zijn indrukwekkend en zeggen veel over het niveau van dit prachtige Nederlandse horloge merk. Bijzonder vonden we het ook om te zien hoe elk tandwieltje met de hand wordt vervaardigd. Vooral als we ons bedenken dat om het planetarium te laten functioneren al dertig radertjes nodig waaraan weer ongeveer 400 tandjes zitten.

 

Dat de horloges van Christiaan van der Klaauw nu zo dicht bij huis worden gemaakt maakt ze extra bijzonder. Vanuit het Arsenaal vinden ze nu hun weg naar Apeldoorn en Amersfoort. Dat we met eigen ogen hebben mogen zien hoe en met hoeveel toewijding ze worden gemaakt, sterkt ons in de overtuiging dat we een prachtig Nederlands product voor u in huis hebben.

 

Bekijk CvdK collectie