Type what you are searching for:

Merk van de maand, Carl F. Bucherer

Bij Van Hell juweliers vindt u merken met prachtige collecties en vaak ook een boeiend verhaal. We stellen ze graag aan u voor. Dit keer: Carl F. Bucherer. Een Zwitsers horlogemerk met een rijke geschiedenis.

Carl F. Bucherer is een grote naam in de internationale juwelierswereld. Het familiebedrijf werd in 1888 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een juwelier die in veel Zwitserse steden op de meest toonaangevende locaties te vinden is. Maar ook in andere Europese landen en zelfs in de Verenigde Staten is de juwelier gevestigd en verkoopt het horloges en juwelen in het hoogste segment.

Het oude juweliershuis werd opgericht door, u raadt het al, Carl Friedrich Bucherer. Opvallend is dat in ruim 130 jaar tijd slechts drie generaties de leiding over het bedrijf hadden. Elk daarvan was dus langdurig en tot op hoge leeftijd toegewijd aan het familiebedrijf. Ter vergelijking: Van Hell juweliers bestaat 90 jaar en de vijfde generatie is inmiddels binnen het familiebedrijf werkzaam. Helaas zag de derde generatie Bucherer zich in 2023 gedwongen het bedrijf te verkopen. Op 87-jarige leeftijd en zonder opvolgers koos hij voor Rolex als de gelukkige nieuwe eigenaar. Voor de horloges van Carl F. Bucherer heeft dat geen gevolgen. Rolex heeft laten weten niet van plan te zijn om op dit gebied veranderingen door te voeren.

 

 

Hoewel de naam Bucherer sinds 1888 op de gevels van de juwelier te vinden is, zien we de naam ook op de wijzerplaat van horloges. Het merk maakt onderscheidende horloges in het hoogste segment en mag zich tevens manufactuur noemen. Sinds het in 2007 het bedrijf Téchniques Horlogères Appliquées uit Sainte-Croix in de Zwitserse Jura overnam, maakt het zijn eigen uurwerken, een vaardigheid die slechts enkele merken in eigen huis hebben.

Als fabrikant van eigen uurwerken heeft Carl F. Bucherer grote stappen gezet. Waar meestal wordt begonnen met een standaard uurwerk, vond het bedrijf dat hun uurwerken onderscheidende eigenschappen moesten hebben. En zo werd in 2008 het eerste goed werkende uurwerk met perifere rotor ter wereld uitgebracht. Dat wil zeggen: de rotor bevindt zich aan de buitenste rand van het uurwerk, in plaats van er bovenop. Dit maakt een prachtig, onbelemmerd zicht op de mechanica mogelijk. Deze wereldprimeur werd gelanceerd als het kaliber CFB A1000. Inmiddels heeft Carl F. Bucherer drie in-huis geproduceerde en ontwikkelde kalibers met perifere rotors, elk daarvan is chronometer gecertificeerd door het COSC wat een extreme nauwkeurigheid garandeert.

De Bucherer-collectie bestaat uit verschillende lijnen. De Adamavi is een klassiek en stijlvol horloge voor heren. De Manero toont de beste complicaties van het merk zoals flyback-chronografen, tourbillons en eeuwigdurende kalenders. Daarnaast is er de Patravi als de sportievere lijn met tool- en duikhorloges.

 

Manero Central Counter

Het perfecte horloge om de ideale balans tussen werk en privé te creëren: de Manero Central Counter is uw constante metgezel, permanent stand-by voor creatieve inspanningen, persoonlijke uitdagingen en alles daartussenin. De Manero Central Counter van Carl F. Bucherer is ontworpen voor al deze momenten, dag en nacht. De robuuste esthetiek is uitgebalanceerd met subtiele, natuurlijke kleuren om het een kameleonachtige aantrekkingskracht te geven die elk moment waarin u zich bevindt, kan weerspiegelen. De Manero Central Counter combineert een edelstalen kast met een beschaafde diameter van 42,5 millimeter met een groene wijzerplaat en een rubber band.

 

Patravi Traveltec

Het is een tijdmachine, ontwikkeld met alle passie van de horlogemakerskunst: een sterk karakter, imposant en toch harmonieus. Dat is de nieuwe Patravi Traveltec van Carl F. Bucherer. De chronograaf geeft de uren, minuten en seconden aan en doet dat in maar liefst drie tijdzones tegelijkertijd. In de edelstalen kast met een imposante diameter van 46,6 millimeter bevindt zich het automatische uurwerk. Het is COSC-gecertificeerd als bewijs voor een buitengewone nauwkeurigheid.

 

Bekijk C.F.B. collectie