Type what you are searching for:

Een inspirerend bezoek aan Watches and Wonders

De belangrijkste, grootste en meest indrukwekkende beurs op het gebied van horloges is zonder twijfel Watches and Wonders. Hiervoor reisden Aart, Ab en Leon naar Genève, altijd al dé place to be op horlogegebied, maar in april des te meer. Hier bezochten we de merken Carl F. Bucherer, Oris, Baume & Mercier en Montblanc en hebben we alle novelties kunnen bewonderen. Binnenkort meer!
 
In Genève was Leon uitgenodigd voor een lunch met onder andere Georges Kern, CEO van Breitling en heeft hij het persmoment bijgewoond met Georges Kern, Bertrand Piccard en Brian Jones. De laatstgenoemden maakten in maart 1999 met de Breitling Orbiter een ballonvaart rond de wereld. Onlangs is een re-edition geïntroduceerd van het Breitling Emergency horloge dat de mannen droegen tijdens hun ballonvaart omdat het 25 jaar geleden is dat deze gebeurtenis plaatsvond. De Breitling Aerospace B70 Orbiter die we in Genève zagen, zal deze maand bij ons binnenkomen.
 
De Breitling Aerospace B70 Orbiter is een pilotenchronograaf voor avonturiers, compleet met een levend stukje geschiedenis. Op 21 maart 1999 maakten Bertrand Piccard en Brian Jones de eerste non-stop reis om de wereld in een ballon. Hun reis met de Breitling Orbiter 3 landde in de Egyptische woestijn na een tocht van 45.633 kilometer in 19 dagen, 21 uur en 47 minuten.
 
Om de 25e verjaardag van deze prestatie te herdenken, heeft Breitling de Aerospace B70 Orbiter uitgebracht. Dit horloge, met zijn levendige oranje wijzerplaat die de kleur van de capsule weerspiegelt en versierd met het Mission-logo, wordt gepresenteerd op een titanium armband of een zwarte rubberen band. De titanium kast, gekozen vanwege zijn superieure sterkte-gewichtsverhouding, herbergt het COSC-gecertificeerde Breitling Manufacture Caliber B70. Dit SuperQuartz™-uurwerk, tien keer nauwkeuriger dan standaard kwarts, beschikt over een groot aantal functies, waaronder een chronograaf van 1/100ste van een seconde (met tussentijd en rondetijd), countdown-timer, tweede tijdzone, twee alarmen en eeuwigdurende kalender. Het beste van alles is dat elk horloge met een speciale editie een levend stukje geschiedenis bevat: een deel van de originele ballon, zichtbaar door de open achterkant van de kast.
 
Een replica van deze Breitling Orbiter luchtballon stond voor de Breitling Boutique in Genève.
 

Bekijk Breitling collectie