Type what you are searching for:

Het merk van de maand, Christiaan van der Klaauw

Het Nederlandse Christiaan van der Klaauw maakt een bijzondere tijd door. Het horlogemerk viert het 50-jarig bestaan en zet op dit moment grote stappen op de weg naar de volgende vijftig jaar.
 
In 1974 maakte Christiaan van der Klaauw in Friesland zijn eerste klokken. Niet zomaar klokken die de tijd aangeven, maar astronomische klokken die ook de stand van de planeten nauwkeurig in beeld brengen. Een dergelijke prestatie bleef internationaal niet lang onopgemerkt en het merk Christiaan van der Klaauw groeide uit tot een grote naam op het gebied van astronomische uurwerken.
 
De astronomische uurwerken van Christiaan van der Klaauw zijn als klok al bijzonder, maar om ze in miniatuurformaat in een mechanisch uurwerk voor een horloge te vatten, is een kunst waar geen ander horlogemerk zo goed in is als Christiaan van der Klaauw. De horloges zijn technologische hoogstandjes als de Planetarium, Orion, Ariadne, Real Moon Joure, Real Moon Tides en Planetarium Dunes of Mars. Ze zijn te zien bij Van Hell juweliers en we tonen u hier graag de wonderen van het heelal voor om de pols.
 
Christiaan van der Klaauw zelf is inmiddels met pensioen, maar hij liet het bedrijf in 2009 achter in de goede handen van Daniël en Maria Reintjes die het merk naar een nog hoger niveau tilden. Sinds 2023 heeft Pim Koeslag de leiding binnen het bedrijf en dit zorgde meteen al voor grote veranderingen. De horlogemaker, die eerder zijn stempel drukte op de horlogemerken Frederique Constant en Ateliers deMonaco, verliet Zwitserland om terug te keren naar zijn geboorteland. Hierbij verhuisde ook het merk CVDK en wel van Heerenveen naar het meer centraal gelegen Naarden-Vesting.
 
Inmiddels is ook de horlogetechnische inbreng van Pim Koeslag zichtbaar binnen het merk. Onlangs lanceerde het al een eigen uurwerk. Een manufactuur uurwerk is slechts weinig horlogemerken gegeven, want het betekent dat het volledige uurwerk in eigen huis is gemaakt. Het zelf ontwikkelde uurwerk vormt de basis van de astronomische complicaties waar Christiaan van der Klaauw bekend om staat.
 
Met de introductie van het Manufacture uurwerk heeft Christiaan van der Klaauw het startschot gegeven voor de viering van een bijzonder jubileum, want het Nederlandste merk bestaat in 2024 vijftig jaar. Op 21 juni wordt het jubileum gevierd met een event waarbij ook het 50-jarig jubileummodel wordt geïntroduceerd. Het gaat om het meest gecompliceerde horloge dat ooit door CVDK is gemaakt en er werd door de drie eigenaren die het merk in vijftig jaar heeft gehad, inclusief Christiaan van der Klaauw zelf, aan gewerkt. Hoe het horloge er precies uit zal zien, blijft nog heel even een verrassing, maar dat het juist op de langste dag van het jaar wordt geïntroduceerd, kan geen toeval zijn. De nieuwe CVDK-modellen zullen naar verwachting in juli bij Van Hell juweliers te zien zijn.
 
Bekijk CvdK collectie