Type what you are searching for:

Het verhaal van de edelsteen

De leden van team Van Hell helpen graag bij de aanschaf van een sieraad of horloge, maar ze hebben ook elk een eigen specialisatie. Voor Debbie Baatenburg de Jong – Klopman zijn dat edelstenen. Zij vertelt er graag meer over.

Dagelijks bevind ik mij tussen de mooiste sieraden. Sieraden met een bijzonder ontwerp, gezet met diamant óf met edelstenen. Elk sieraad met een eigen uitstraling sprankelt bij ons in de vitrine tot het de hals, hand, oor of pols vindt waar het thuis hoort.

Edelstenen vinden we terug in alle typen sieraden. Zelfs in horloges zien we zo nu en dan saffieren schitteren. Edelstenen komen voor in alle kleuren van de regenboog. Zacht en vriendelijk of juist intens en complex. De meest voorkomende slijpvormen van edelstenen zijn het cabochon- en het facetslijpsel.

 

 

Edelstenen die mooi glad en bol zijn, zijn cabochon geslepen. Vaak geeft deze slijpvorm het sieraad een rustige, zachte uitstraling. Het facetslijpsel komt in meerdere varianten voor, maar altijd met kleine geslepen vlakjes. Het zorgt voor een schittering die zelfs bij gedempt licht duidelijk zichtbaar is. Soms komen er meerdere edelstenen met verschillende slijpvormen samen in één sieraad. Met de verschillende kleuren en slijpvormen maakt de ontwerper van het sieraad een gewaagd statement of vervaardigt een sieraad dat harmonie en sereniteit uitstraalt.

Door bijvoorbeeld ringen met verschillende edelstenen of slijpvormen naast elkaar te dragen maak je een unieke set die jouw karakter weerspiegelt.

En dan zijn er nog sieraden in onze collectie waarvan je de kleur niet direct kunt benoemen. Sieraden waar je even van weg moet kijken, omdat het zomaar eens kan zijn dat je erin verdwaalt. Heeft u ‘onze’ toermalijnen die twee of meer kleurnuances vertonen al eens van dichtbij bekeken? En heeft u al kennisgemaakt met de sieraadontwerpen waarin meerdere edelstenen vakkundig op elkaar geplaatst zijn?

Zo heeft iedere edelsteen en elk ontwerp een eigen verhaal. Een verhaal dat ooit begon ver onder de grond… een verhaal te beluisteren bij ons in de winkel… een verhaal waarvan het einde nog niet geschreven is.