Type what you are searching for:

Merk van de maand: Georg Jensen

Sinds 1904 creëert Georg Jensen sieraden die vakmanschap en een tijdloos esthetisch design samenbrengen. Geïnspireerd door de natuur leidt dit nog altijd tot sieraden met een tijdloze uitstraling.

Georg Jensen is een merk met een mooie geschiedenis. Die gaat terug tot het jaar 1904 toen Georg Jensen als zilversmid zijn eigen atelier opende. De Deense ontwerper wist van zilver de meest bijzondere producten te maken. Hij deed dat met veel liefde voor het materiaal, hij zei eens: “Zilver is het beste materiaal dat er is. Het heeft de prachtige glans van maanlicht, een licht uit de Deense zomernachten wanneer alles met dauw bedekt is en zilver eruit kan zien als een magische mist.”

 

Functionaliteit en schoonheid

De filosofie van Georg Jensen zelf was het creëren van democratische ontwerpen die zowel functionaliteit als schoonheid bezitten. De stijl van Georg Jensen omarmde de Art Nouveau-lijnen van die tijd, maar injecteerde ze met een kenmerkende kracht die vandaag de dag nog steeds resoneert. Serene vloeiende vormen worden verrijkt door prachtig gebeeldhouwde versieringen. Gestileerde boeketten bloemen en weelderige druiventrossen weerspiegelen zijn liefde voor de natuur.

 

Elegant en eigentijds

Het merk Georg Jensen van vandaag ziet het als belangrijkste taak om de ideeën en principes van de meester zelf te benutten en deze te vertalen naar het ontwerp van nu. We zien dit terug in collecties van elegante en eigentijdse Scandinavische sieraden en horloges. De horloges zijn een voorbeeld van Deens design, ze zijn stijlvol en zeer eenvoudig. In de sieraden is zichtbaar hoe Georg Jensen inspiratie in de natuur vond en gebruikmaakte van fruit, bloesem, bladeren en organische vormen. Deze designs zijn er tot op vandaag nog steeds en ze worden als leidend voor de gehele collectie beschouwd.

 

Signature Diamonds by Georg Jensen

Hoewel Georg Jensen van oorsprong zilversmid was, zijn de ontwerpen van zijn opvolgers iets uitbundiger dan in het tijdperk van de oprichter gebruikelijk was. Zoals in de Signature Diamonds collectie, waarvan deze prachtige 18 karaat gouden oorhanger een aansprekend voorbeeld is. De diamanten, die in grootte variëren, zijn op een manier met elkaar verbonden waardoor ze gracieus kunnen bewegen en het ontwerp een boeiend gevoel van beweging krijgt.

 

Bekijk collectie