Type what you are searching for:

Grand Seiko: het neusje van de zalm

Met het verwelkomen van Grand Seiko voegen we het neusje van de zalm op het gebied van horloges aan de collectie toe. Dit merk is de overtreffende trap van kwaliteit, die veel mensen al kennen van Seiko. De eerste Grand Seiko werd gelanceerd in 1960 en het merk heeft een simpel geformuleerde maar zeer moeilijk uitvoerbare missie: maak het meest precieze, duurzame en mooie horloge ter wereld.

In de bijna zes decennia van het bestaan heeft Grand Seiko de producten steeds verder geperfectioneerd. Zo heeft het merk de Spring Drive-technologie ontwikkeld. Het automatische horloge heeft een veer die middels een set raderen stroom opwekt en deze doorgeeft aan een quartz-kristal. Dit resulteert in een uniek horloge dat het hart heeft van een mechanisch uurwerk maar dan met de precisie van een quartz-uurwerk. Maar niet alleen in het binnenwerk van een Grand Seiko heerst perfectie, ook de kast en de band krijgen bijzondere aandacht. Zo heeft het merk een eigen manier van polijsten ontwikkeld die ervoor zorgt dat het resultaat van de term perfect een understatement maakt.

Met de 9F86 Quartz GMT gaf Grand Seiko recentelijk ook een impuls aan de sportcollectie. Het horloge heeft een prachtig bewerkte wijzerplaat en opvallende gele details en is voorzien van kaliber 9F86. Dit legendarische quartz-kaliber viert dit jaar zijn 25e verjaardag en kent een ongekende precisie met een afwijking van slechts 5 seconden per jaar. Het illustreert wederom hoe ver de horloge-ontwerpers en -makers van Grand Seiko gaan in hun missie om het beste horloge ter wereld te maken.

Grand Seiko is vanaf medio november verkrijgbaar in onze vestiging in Amersfoort.