Type what you are searching for:

Stijlicoon: Breitling Navitimer 1 B01 Chronograph

Sommige horloges vormen de standaard waartegen alle andere horloges in een bepaalde categorie worden afgezet. Als het om pilotenhorloges gaat, is dit de Breitling Navitimer 1. Het horloge werd in 1952 geïntroduceerd en was al snel te vinden om de pols van menig professioneel piloot.

De reden hiervoor was niet alleen het betrouwbare uurwerk met chronograaffunctie, maar ook de geïntegreerde rekenliniaal. Dit maakte het mogelijk om op eenvoudige wijze talloze gecompliceerde berekeningen uit te voeren. Daardoor is de Navitimer niet alleen een aanwinst in de cockpit, maar ook daarbuiten.

Ruim een halve eeuw later is de Navitimer nog steeds een aantrekkelijk en populair horloge. Technisch is de Navitimer enorm geëvolueerd. De huidige versie van dit legendarische horloge is voorzien van kaliber B01. Dit automatische uurwerk is door Breitling zelf ontwikkeld en wordt gebouwd in Breitling’s eigen manufactuur. Het horloge is natuurlijk voorzien van een chronograaffunctie en om deze optimaal te laten werken is het uitgevoerd met een kolomrad en een verticale koppeling. De gangreserve is een riante 70 uur, waarmee dit uurwerk, net als het horloge dat erdoor wordt aangedreven, een van de koplopers in de industrie is.

 

Bekijk Breitling collectie