Type what you are searching for:

Uitgelicht: Oris

Sinds 1904 is de geschiedenis van de Zwitserse plaats Hölstein onlosmakelijk verbonden met die van Oris. Het was in dit jaar dat Paul Cattin en Georges Christian het merk oprichtten. Aanvankelijk richtten ze zich op de productie van zakhorloges, maar later lag de focus met name op polshorloges.

Het merk groeide sterk en had in 1911 al ruim 300 medewerkers. Toen werd al de basis gelegd voor het huidige succes van Oris. In 1938 werd de Big Crown geïntroduceerd als het eerste pilotenhorloge van Oris. Het werd een groot succes dat nog voortduurt tot vandaag de dag.

Na de Tweede Wereldoorlog vestigde Oris ook zijn reputatie op het gebied van duikhorloges. Hoewel de horloges vooral in technisch opzicht evolueerden, is de kracht van het merk vooral te vinden in het feit dat ze een ijzersterk origineel ontwerp neerzetten en daar dan ook trouw aan bleven en blijven. Dit geeft hun modellen een tijdloze uitstraling. Gedurende de quartz-crisis in de jaren 70 nam het merk een opvallend besluit: ze gingen zich volledig focussen op mechanische horloges met een sterke balans tussen prijs en kwaliteit. Dit heeft Oris gemaakt tot wat het vandaag is: een merk voor liefhebbers, die Zwitserse kwaliteit en iconische ontwerpen weten te waarderen. Nu ook verkrijgbaar in onze winkel in Apeldoorn.

 

Bekijk Oris collectie