Type what you are searching for:

Lapponia, design in pure vorm

De ontwerpers van Lapponia laten zich inspireren door de meest ongerepte elementen uit de natuur. Dit leidt tot prachtige gouden en zilveren designsieraden met een heel eigen gezicht en karakter.

Lapponia is de Latijnse naam voor Lapland, een regio die zich deels in Finland, thuishaven van Lapponia, bevindt. Mythologie en de puurheid van het wonderschone Lapland vormen een grote inspiratiebron voor de Finse goudsmid Pekka Anttila en kunstenaar Björn Weckström, die Lapponia in 1960 oprichtte. Door de jaren heen sluiten steeds meer internationale ontwerpers zich bij Lapponia aan.

De Kuu collectie is de eerste lijn van Lapponia die is ontworpen door de Zweedse designer Martin Bergström. Net als alle andere designers laat ook hij zich inspireren door de natuur. Kuu is het Finse woord voor maan. De grillige vormen van het maanlandschap heeft Martin Bergström terug laten komen in asymmetrische sieraden. De collectie heeft een bijzondere look en geeft door het geoxideerde zilver een mysterieuze uitstraling.

 

Bekijk Lapponia collectie