Type what you are searching for:

‘Het is’ Qlocktwo tijd…

De tijd op horloges en klokken wordt doorgaans analoog of digitaal afgelezen. Qlocktwo uurwerken vertellen de tijd in letters. De klokken en horloges van Biegert & Funk maken indruk en zorgen in de meeste gevallen voor liefde op het eerste gezicht. De ontwerpen van Marco Biegert & Andreas Funk hebben sinds de release van de handgemaakte Qlocktwo klok in 2010 dan ook al talloze internationale prijzen gewonnen.

Bij het ontwerpen van de klok stond de aanduiding ter discussie. De ene ontwerper ging voor de meest minimalistische aanduiding door ‘het is’ weg te laten. De andere vond het erbij horen. Het werd een compromis. ‘Het is’ wordt alleen vermeld op de hele en halve uren.

Met een unieke uitbreiding van de Creator’s Edition brengen de oprichters van Qlocktwo een ode aan hun woonplaats, Schwäbisch Gmünd. Bekend als de goud- en zilverstad hebben ze beide metalen in gelijke delen gemengd tot een unieke legering die met de hand worden aangebracht en gepatineerd. Het levert een unieke structuur op die ook nog eens bij iedere klok anders is.

 

Bekijk Qlocktwo collectie