Type what you are searching for:

De tijdloosheid van Montblanc

De geschiedenis van Montblanc gaat terug tot 1908 wanneer drie Duitse zakenmannen in Hamburg de Simplo Filler Pen Company oprichten. De onderneming, het latere Montblanc, zal wereldberoemd worden om zijn hoogwaardige schrijfwaren.

Pas in 1997 begeeft Montblanc zich ook op het vlak van de horlogerie. Aanvankelijk wordt gewerkt vanuit het eigen Montblanc atelier in Le Locle. De horloges die Montblanc daar ontwikkelt, zijn – geheel in lijn met de schrijfwaren – van zeer hoogwaardige kwaliteit. Dit maakt de eerste collecties met name toegankelijk voor verzamelaars. Dat verandert wanneer Montblanc in 2006 de Fabrique d’Horlogerie Minerva SA in de Zwitserse Jura aankoopt. Met twee locaties is het merk in staat de horlogecollectie uit te breiden. Op basis van traditioneel vakmanschap, moderne technologie en innovatieve materialen ontstaat een brede horlogelijn die staat voor hoogwaardige kwaliteit, luxe en verfijning.

 

 

De Montblanc Bronze 1858 Automatic Chronograph combineert een vintage look and feel met moderne functionaliteiten. Het model is geïnspireerd op de legendarische Valjoux 69 die in de late jaren dertig door Minerva werd geïntroduceerd. De 42 mm kast met geborstelde en gepolijste afwerking heeft op het kastdeksel een gravure van de Mont Blanc, de berg die het horlogemerk sinds de oprichting heeft geïnspireerd. De cognackleurige alligatorlederen band completeert zowel de vintagelook als de eigentijdsheid van het horloge.

 

Bekijk Montblanc collectie