Type what you are searching for:

Uitgelicht: Longines

Waarschijnlijk had Auguste Agassiz, de man die in 1832 Longines oprichtte in het Zwitserse Saint-Imier, nooit kunnen dromen dat zijn merk een legende zou worden binnen de horlogewereld. Al snel weet het merk voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten, een land dat ook nu een belangrijke markt voor Longines is.

Naast vele technische patenten en pionierswerk in de wereld van de tijdregistratie bij verschillende sporten maakt het merk ook geschiedenis in de luchtvaart. Als Charles Lindbergh in 1927 non-stop over de Atlantische Oceaan vliegt, draagt hij een Longines om zijn pols.

Vandaag de dag combineert het merk als geen ander een elegant voorkomen met praktische functionaliteit. Aan de befaamde Zwitserse kwaliteit wordt geen concessies gedaan en daarom vinden we Longines horloges ook om de polsen van mensen als Andre Agassi, Kate Winslet en Simon Baker. Ook technisch is het merk nog altijd vooruitstrevend zoals wel blijkt uit de Conquest V.H.P. collectie, met horloges die een ongekende precisie hebben en waarvan recent nog een GMT-model werd geïntroduceerd waarbij de tweede tijdzone gemakkelijk kan worden ingesteld via de flitsfunctie van de camera van een smartphone. Het is dan ook geen wonder dat Longines nog steeds een prominente positie heeft binnen de Zwitserse horloge-industrie en een favoriet is van menig horlogeverzamelaar.

 

Bekijk Longines collectie