Type what you are searching for:

Christiaan van der Klaauw, een ster in de wereld van de haute horlogerie

Christiaan van der Klaauw is zo Hollands als het maar zijn kan, maar heeft zijn blik altijd al op het heelal gericht. Met innovatieve astronomische complicaties wist het merk de harten van vele horlogeverzamelaars te veroveren.

Sinds 2009 wordt deze traditie voortgezet door Daniël en Maria Reintjes, die sindsdien aan het roer van het merk staan. Zij breidden de collectie niet alleen verder uit, maar maakten ook de ontwerpen nog expressiever. Geen wonder dat zelfs het beroemde juweliershuis Van Cleef & Arpels bij hen kwam aankloppen toen ze een nieuw astronomisch horloge wilden maken.

De horloges van Christiaan van der Klaauw hebben namen als Real Moon Joure, Hypernova en Planetarium. Bij dit Planetarium horloge lijkt het alsof je zo het heelal in kijkt. Dat klopt ook wel want dit model is voorzien een wijzerplaat gemaakt van Aventurine, een speciaal soort glas èn een miniatuurplanetarium, de kleinste mechanische van zijn soort in de wereld. Zo kan je de actuele stand van Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter en Saturnus gewoon volgen vanaf je pols. Aanvullend geeft deze Christiaan van der Klaauw ook nog de dag en de maand aan, naast natuurlijk de tijd, want met zoveel pracht zou je dat bijna nog vergeten.

 

Bekijk CvdK collectie