Type what you are searching for:

Grand Seiko viert 20 jaar Spring Drive met nieuwe sportmodellen

Twintig jaar geleden introduceerde Grand Seiko op Baselworld de Spring Drive technologie. Dit innovatieve concept combineert het karakter van een mechanisch uurwerk met de precisie van een quartz.

In zeer korte tijd heeft de Spring Drive de harten van menig horlogeliefhebber gestolen en Grand Seiko viert dit jubileum dan ook met de introductie van een nieuw sportmodel in de Spring Drive collectie, waarvan het ontwerp is geïnspireerd op de leeuw die centraal staat in het logo van het merk.

De drie nieuwe modellen hebben allen dezelfde, zeer expressieve kast. Twee daarvan hebben aanduidingen voor de tijd, datum en gangreserve met daarbij een chronograaf en een tweede tijdzone, terwijl het derde model alleen de tijd, datum en gangreserve aangeeft. Dit laatste model is verkrijgbaar in titanium, terwijl Grand Seiko er bij de chronograaf voor gekozen heeft om dit model zowel in titanium als in roségoud uit te voeren. Beide zijn het zeer karaktervolle horloges, waarbij de Spring Drive technologie ervoor zorgt dat ze maar een afwijking hebben van een halve seconde per dag. Een unieke prestatie, zeker omdat het verder een volledig mechanisch uurwerk betreft.

 

Bekijk Grand Seiko collectie