Type what you are searching for:

Groen als gras, dé nieuwe trend voor horloges en sieraden

Het is misschien niet de meest voordehandliggende kleur, maar groen is bezig aan een sterke opmars, zowel bij de horloges als bij de sieraden. Eerder dit jaar zagen we bij de Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) in Genève al bij Montblanc hoe fraai een groene wijzerplaat kan zijn.

Ze zijn hiermee niet de enige want eerder liet Ebel ook al zien met de Discovery hoe goed deze kleur een horloge kan staan. Het is dan waarschijnlijk ook geen wonder dat Breitling op Baselworld ook diverse modellen had met een groene wijzerplaat. Zo is een prachtige tint van deze kleur beschikbaar op de nieuwe Breitling for Bentley Chronograaf, maar domineert groen ook de Aviator 8 Curtiss Warhawk collectie van het merk.

Groen is een kleur die zich gemakkelijk laat combineren. Dat geldt voor horloges, maar zeker ook voor sieraden. Bigli speelt bijvoorbeeld met deze kleur in zowel de Chloe als de Mini Sweety collectie. In deze laatste collectie laten ze ook zien hoe gemakkelijk groen zich combineert met andere kleuren. Tirisi doet hetzelfde, onder andere in de Copacabana collectie, waarbij een groene armband wordt gecombineerd met gouden bedels. Deze ontwerpen laten de veelzijdigheid van groen zien, maar ook de verschillende tinten die ieder sieraad zijn eigen karakter geeft.