Type what you are searching for:

Lapponia verwelkomt Karim Rashid als gastontwerper

Het Finse merk Lapponia staat al bijna 60 jaar bekend om zijn innovatieve ontwerpen en als meesters in het gebruik van zilver. Hoewel ze een duidelijke eigen stijl hebben, verwelkomen ze ook met regelmaat gastontwerpers om zo een extra dimensie aan hun collecties te geven. Voor de nieuwe Sielu collectie sloegen ze de handen ineen met de wereldberoemde ontwerper Karim Rashid.

De in Caïro geboren Rashid weet als geen ander met een paar pennenstreken een puur en expressief ontwerp neer te zetten dat niet voorbijgaat aan elementaire dingen als draagcomfort. Hij heeft dit onder andere al gedaan voor merken als Samsung en Hugo Boss. Organische vormen domineren de ketting, oorbellen en armband van de Sielu collectie. Als ze gedragen worden vormen ze een natuurlijk verlengstuk van het lichaam, maar is het tegelijkertijd moeilijk om uw ogen van de intrigerende vormen af te houden.

Zoals gebruikelijk bij Lapponia wordt ook deze collectie met de hand gemaakt in Finland. Het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt, bestaat voor 70% uit gerecycled zilver, terwijl de resterende 30% in Finland zelf gewonnen wordt. Dit betekent dat de milieubelasting minimaal is, hetgeen nog meer waarde toevoegt aan het dragen van deze bijzondere collectie.

 

Bekijk Lapponia collectie