Type what you are searching for:

Uitgelicht: Ebel

Het merk Ebel kent een bewogen geschiedenis dat begon met de oprichting van het merk in 1911 door het echtpaar Eugène Blum en Alice Blum-Lévy in de Zwitserse stad La Chaux-de-Fonds.

De naam kwam tot stand door de combinatie van beide namen, Eugène Blum et Lévy en het merk stond al snel bekend om zijn kwalitatief erg goede uurwerken. Het merk veroverde daarmee dan ook langzaam de wereld en kreeg een grote impuls toen Pierre-Alain, de kleinzoon van de oprichters, aan het roer kwam te staan.

Pierre-Alain had een duidelijke visie voor het merk en creëerde onder andere het horloge dat we nu kennen als de ‘Sport Classic.’ Een uniek ontwerp, dat zeer comfortabel draagt en tijdloos is qua uitstraling. Hoewel de Zwitserse horloge-industrie sidderde onder invloed van de goedkope quartz horloges uit Japan ging het Ebel juist erg voor de wind. Ze waren één van de eerste merken die begonnen met sportmarketing, met de focus op tennis, maar hadden daarnaast ook interesse in architectuur. Zo is de beroemde Villa Turque, ontworpen door de beroemde architect Le Corbusier, sinds 1986 in het bezit van het merk. Vandaag de dag zet Ebel de traditie van tijdloze kwaliteit voort in de huidige collecties, waarbij ze de voorkeur geven aan evolutie en het verder perfectioneren van de horloges.

 

Bekijk Ebel collectie