Type what you are searching for:

Uitgelicht: Staudt

De horloges van Staudt zijn het geesteskind van Yvo Staudt. Als briljant muzikant leerde hij ook de eenzame kant van dit bestaan kennen toen hij in Italië aan het conservatorium studeerde.

Dat zette hem ertoe aan om in zijn vrije tijd oude uurwerken uit en vervolgens weer in elkaar te zetten. Hierdoor ontwikkelde hij niet alleen een diepgaande kennis over de techniek, maar ontsproot er in zijn hoofd ook het idee voor zijn ideale horloge, met een ingetogen kast, een blauwe wijzerplaat en dit alles van uitmuntende kwaliteit. Toen hij deze helaas niet kon vinden besloot hij dat er nog maar één optie overbleef en dat was om het zelf te maken.

Inmiddels is dat al enige jaren geleden en is de visie van Yvo is uitgegroeid tot een horlogemerk van formaat. Hoewel hij nu ook wijzerplaten in andere kleuren aanbiedt dan het typische, diepe Staudt-blauw, zijn alle horloges ingetogen qua uitstraling en van onberispelijke kwaliteit. Het zijn de subtiele details die iedere Staudt zijn tijdloze aantrekkingskracht geven. De collectie is behoorlijk gegroeid na dat allereerste model en omvat nu ook een variant met een centrale seconde wijzer en een datum functie, aangedreven door een automatisch uurwerk, alsmede een prachtige chronograaf. Er is zelfs een kleiner model met een wijzerplaat van parelmoer, als elegante aanvulling op de stijlelementen die iedere Staudt tot zo’n bijzonder bezit maken.

 

Bekijk Staudt collectie