Type what you are searching for:

Stijlicoon: creolen

Creolen zijn één van de oudste vormen waarin oorbellen werden gemaakt. Feitelijk is het niets anders dan een ring, vaak gemaakt van edelmetaal, die door het oor gaat. In die eenvoud schuilt ook de kracht van dit ontwerp en de verklaring waarom het nog steeds zo populair is. Vaak zijn ze net dat accent klein of groot waardoor ze opeens de aandacht weten te trekken.

 

De creolen van Artur Scholl zijn heel anders. Al geruime tijd is er een trend om creolen, die van oorsprong glad waren, te zetten met edelstenen. Juist de combinatie van het warme roségoud met champagne-kleurige diamanten maken van deze creolen een opvallende verschijning, waarbij de tijdloze uitstraling zeker behouden blijft.

Dat je creolen ook als uitgangspunt kan nemen voor een modulair ontwerp bewijst Bron. Onderdeel van de ‘Mira Mira’-collectie zijn deze eenvoudige creolen van roségoud. Ze kunnen heel goed op zichzelf gedragen worden, maar bijvoorbeeld ook gecombineerd worden met een hanger waarin een kleursteen is verwerkt. Dit maakt het mogelijk om veel meer te spelen met dit type oorsieraad dat feitelijk in de collectie van iedere vrouw thuis hoort.