Type what you are searching for:

Verhellderend: Kleurstenen

Bij edelstenen denkt men meestal gelijk aan diamanten, maar als men de blik verruimt ontdekt men dat er nog een heel scala aan prachtige stenen zijn, vaak met de mooiste kleuren. Deze worden dan ook onder de logische verzamelnaam ‘kleurstenen’ gegroepeerd.

Hieronder vallen de meer bekende kleurstenen zoals robijnen, saffieren en smaragden, maar bijvoorbeeld ook topaas, toermalijn en amethist. Waar bij diamanten vaak de afwezigheid van kleur een bepalende factor in de kwaliteit is, is dit bij kleurstenen juist omgekeerd. Hoe helderder en krachtiger de kleur, hoe hoger de kwaliteit van de kleursteen, maar ook insluitsels spelen hier een rol. Het is een fascinerende wereld en bij Van Hell delen we graag vrijblijvend onze passie en kennis over dit onderwerp met u.

Veel merken weten kleurstenen echt in hun kracht te zetten. Om het zomerse gevoel van strand en zee te nog eens te benadrukken koos Miss Spring ervoor om in een eenvoudig ontwerp een enkele blauwe saffier te zetten, wat een spectaculair effect geeft en deze bijzondere kleursteen centraal zet. Bron kiest ook voor blauw maar dan voor topaas. Hier is het ook de slijpvorm die een belangrijke rol speelt om deze kleursteen goed tot zijn recht te laten komen, iets waar Bron een meester in is. Met kleuren kan je echter ook spelen en dat doet R&C Jewelry. In een prachtige ring laten ze de verschillende kleuren zien die toermalijn kan hebben. Kleurstenen zijn echter niet altijd doorzichtig.