Type what you are searching for:

Stijlicoon: de solitaire

De solitaire, een ring waarin maar één steen is gezet, meestal een diamant, is door de jaren heen symbool geworden voor het markeren van bijzondere gebeurtenissen in het leven.

Veel mensen kiezen voor een solitaire als verlovingsring, waarbij in sommige culturen het gebruikelijk is om de (gladde) trouwring tijdens de bruiloft hier tegen aan te schuiven. Ook bij geboorten is een solitaire een vaak gemaakte keuze. Hierbij wordt deze vaak gezet met de geboortesteen van het kind.

Voor welke gelegenheid u ook een solitaire kiest, het mooie aan dit type ring is dat de edelsteen de hoofdrol vervult. Daarom worden vaak ook diamanten gebruikt, want zowel grotere als kleinere stenen komen op deze wijze prachtig tot hun recht. Doordat de steen in een open zetting is geplaatst komt er van alle kanten licht in, hetgeen met name bij diamanten tot spectaculaire effecten kan leiden. Hoewel niet een solitaire in de zuiverste zin des woords, spelen veel ontwerpers ook met dit concept door extra stenen toe te voegen. Meestal worden er dan kleinere stenen gezet in de ring die de grotere centrale steen flankeren en accentueren, dit geeft een van de meest klassieke ontwerpen weer een verrassend nieuwe uitstraling.

 

Bekijk ringen collectie