Type what you are searching for:

Verhellderend: Duikhorloges onder de loep genomen

Duikhorloges zijn oorspronkelijk ontworpen als instrument om duikers inzicht te geven in de resterende duiktijd. De scheidlijnen tussen een waterdicht horloge en een duikershorloge zijn vastgelegd in normen waarvan de meest belangrijk zijn dat een duikhorloge een minimale waterbestendigheid heeft van 100 meter, is uitgerust met een lunet met uni-directionele ring met vijf-minutenmarkering en een wijzerplaat die ook in totale duisternis afleesbaar is. De band is veelal van rubber of roestvrij staal.

Van Hell Juweliers voert een uitgebreide collectie duikhorloges van de meest toonaangevende merken. Dompel je onder in de wereld van het sportieve horloge. Of u nu werkelijke te water gaat, of aan land graag een sportief horloge van hoge kwaliteit draagt.
 


 

Oris Aquis Date

Met de Aquis Date ontwikkelde Oris een duikhorloge dat tevens stijlvol presteert wanneer u zich onderdompelt in de hectiek van het stadse leven. De stijlkenmerken van het duikhorloge zoals een hoge waterdichtheid, grote lichtgevende indexen plus een draaibare lunet zijn onmiskenbaar aanwezig, terwijl de aantrekkelijke donkergroene wijzerplaat in combinatie met een stalen band dit duikhorloge ook zeer geschikt maken voor alledaags gebruik.
 


 

Seiko Prospex Solar SNE535P1

Met de Seiko Prospex Solar combineert Seiko de stijlkenmerken van de 1975 model met moderne Solar technologie. Het door de wijzerplaat opgevangen licht wordt dankzij solar-technologie omgezet in elektriciteit. De ultra-efficiënte Solar cel kan elke lichtsoort omzetten in energie. De oplaadbare batterij hoeft niet periodiek vervangen te worden, wat bijdraagt aan een optimale gebruikerservaring.
 


 

Breitling Superocean Héritage II 46

Deze Breitling Superocean Heritage II 46 is een ode aan de Breitling Superocean Heritage II 46 die gelanceerd werd in 1957. Met respect voor de eigen historie ontwikkelde het merk een herinterpretatie van het iconische duikhorloge. In de robuuste 46 millimeter kast tikt een chronometer-gecertificeerd automatisch Breitling kaliber. De lunet van dit tot 200 meter waterbestendige horloge is voorzien van een ultraharde, schokbestendige en krasbestendige keramische coating.
 


 

Longines HydroConquest

Longines heeft een lange traditie in het maken van sport- en duikhorloges. Met de HydroConquest creëerde het Zwitserse horlogehuis een duikhorloge met een keramische lunet. Dit zeer schokbestendige en krasbestendige materiaal geeft het horloge, in combinatie met de stalen band, een aantrekkelijke, robuuste uitstraling. De opvallende, goed afleesbare indexen in combinatie met brede wijzers geven het horloge de onmiskenbare uitstraling van een professioneel duikhorloge.

 


 

Bekijk collectie duikhorloges