Type what you are searching for:

Wist u dat… Yvo Staudt eigenlijk geen horlogemaker wilde worden?

De meest iconische horloges en juwelen worden vervaardigd vanuit passie. Vaak hebben de ontwerpers, creatief als ze zijn, meerdere vlakken waarop ze uitblinken. Zo ook de Nederlandse horlogemaker Yvo Staudt. Wist u dat deze jonge horlogemaker eigenlijk professioneel accordeonspeler wilde worden?

De droom

Accordeonmuziek had tijdens zijn kindertijd al een rustgevende werking op Yvo Staudt. Hieruit ontstond zijn wens om later accordeonist te worden. Als student vertrok hij naar Italië om daar, aan het conservatorium in Pescara, alle geheimen van dit bijzondere instrument te leren kennen en zijn talent als accordeonist verder te ontwikkelen.

Staudt Twenthe Watches

Door zijn grote prestatiedrang verloor de jonge muzikant zichzelf in eenzaamheid en als remedie daartegen gaf Yvo gehoor aan een andere passie. Als autodidact wilde hij zijn eigen mechanische horloge bouwen. Door te leren van online video’s, maar vooral door het demonteren van oude uurwerken, door te onderzoeken, te ontwerpen, bij te schaven, te assembleren, te testen en te verfijnen ontwikkelde hij zijn eerste horloge. Terug in Nederland viel zijn horloge op bij diverse horlogeliefhebbers. De vraag naar het horloge, plus de fascinatie voor deze nieuwe wereld, leidde in 2014 tot de officiële lancering van ’s werelds eerste Staudt Horloge, de Staudt Praeludium Hand Wound.

Praeludium-collectie

Nog altijd speelt accordeonmuziek een grote rol in het leven van Yvo. De officiële introductie van het jongste Staudt horloges, de Praeludium-collectie die bestaat uit een mooie klassieke drie-wijzer ‘met automatisch uurwerk en Praeludium chronograaf, werd door Yvo zelf muzikaal begeleid op de accordeon. Een eerste liefde blijft je nu eenmaal altijd dierbaar…

 

Bekijk Staudt Twenthe collectie