Type what you are searching for:

Uitgelicht: Waarom Breitling meer is dan pilotenhorloges

Het succesvolle horlogemerk Breitling kan dit jaar terugkijken op 135 jaar Breitling geschiedenis. Met de komst van Georges Kern als CEO van Breitling in 2017, komt deze historie breder naar voren.

 


 

135 jaar Breitling historie

Breitling is een van ‘s werelds meest geliefde horlogemerken en vooral bekend vanwege de chronografen en binnen de luchtvaart. Georges Kern, zoon van een Duitse juwelier, is binnen de horlogewereld eveneens een begrip. Vanaf 2002 werd Georges Kern als jongste CEO van IWC aangesteld bij de Richemont Group om vervolgens in 2017 de overstap te maken naar Breitling. Kern kondigde toen een helder uitgangspunt aan om het merk nog steviger op de wereldkaart te zetten: ‘Breitling is meer dan pilotenhorloges, en dat gaan we laten zien.’

Onder Kerns leiding worden nieuwe, innovatieve horloges uitgebracht die geïnspireerd zijn op alle oorspronkelijke Breitling horlogewerelden. ‘Air’, met de iconische collecties Navitimer en de Avenger, ‘Sea’ in de vorm van adembenemende duikhorloges binnen de Superocean series, ‘Land’ in de vorm van de nieuwe Premier series plus de Chronomat en tot slot de Professionals zoals de indrukwekkende Emergency.

 


 

Premier

Breitling is en blijft één van de meest aansprekende merken voor liefhebbers van het pilotenhorloge. Maar dat het merk ook sterk is in horloges met een ander karakter komt goed naar voren in de Breitling Premier-collectie. Deze stijlvolle collectie is geïnspireerd op Breitling modellen uit de jaren 40. De serie bestaat uit automatische horloges en chronografen met een sportief en/of een klassiek-elegante karakter.

 


 

Breitling Premier Automatic Day & Date

De stijlvolle Premier Automatic Day & Date 40 horloge werd vormgegeven met klassiek-sportieve elegantie. De zwarte wijzerplaat met gouden accenten, waaronder het vintage Breitling “B” logo heeft een retro jaren-40 uitstraling, maar vergis je niet; de Premier herbergt een ultramodern kaliber Breitling 45 uurwerk dat officieel door de COSC is gecertificeerd.
 
Bekijk specificaties

 


 

Breitling Premier B01 Chronograph 42

De elegantie van de jaren 40 wordt uitgedragen door de edelstalen band, de ronde 42 mm edelstalen kast en de vormgeving van de wijzerplaat. Daaronder zorgt het COSC-gecertificeerde Breitling kaliber 13 voor doelmatigheid, precisie en prestatie.
 
Bekijk specificaties