Type what you are searching for:

Verhellderend: Alles over horlogebanden

Pas rond 1800 was de techniek en de verfijning van uurwerken zo ver ontwikkeld dat horlogemakers een klok konden ontwikkelen die om de pols te dragen was.

Eén van de eerste polshorloge was een verfijnde variant van het zakhorloge en was bestemd voor dames. Ook de luchtvaart heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het polshorloge. Voor vliegeniers was het belangrijk om onder alle omstandigheden snel de tijd af te kunnen lezen. Het antwoord hierop was tijdwaarneming vanaf de pols. In die dagen werden de meeste horlogebanden vervaardigd uit leer. Nog altijd worden vele horloges gedragen op een lederen band, met daarnaast variaties die bestaan uit horlogebanden van staal, edelmetaal, leder, rubber en (kunst)stof. Ongeacht het materiaal is een prettige draagbaarheid een belangrijk criterium voor de horlogeband van uw keus, met daarnaast de zekerheid van een goede stuiting. Horlogebanden worden gesloten met een gespsluiting, een vlindersluiting of een vouwsluiting.

 

Bekijk horloge collectie