Type what you are searching for:

Verhellderend: Watchwinders

Watchwinders houden de rotor van automatische horloges in beweging wanneer het horloge niet gedragen wordt. Automatische horloges winden zichzelf op dankzij een bewegend gewicht in het uurwerk.

Dit gaat automatisch door beweging van de pols, wat de benaming ‘automatisch uurwerk’ verklaart. Het gewicht, de rotor, draait de hoofdveer op die vervolgens gelijkmatig de energie weer teruggeeft om het horloge te laten lopen. Watchwinders houden de rotor in beweging wanneer het horloge niet gedragen wordt. Ze nemen de taak van de pols over, waardoor het horloge op elk gewenst moment ‘ready to ware’ blijft. Onze collectie voorziet in watchwinders van onder andere Wolf en Scatola del Tempo.

 


 

SwissKubik watchwinder

De Master solo watchwinder van SwissKubik houdt met 950 rotaties per dag automatische uurwerken in beweging. De compacte kubus meet 10x10cm en is voorzien van 2 alkaline batterijen van 1,5V. Dit is goed voor 5 jaar gebruik. De box is bekleed met een prachtige cognac-kleur leder.
 
Bekijk SwissKubik collectie

 


 

Wolf Chloé

Automatische dameshorloges blijven secuur bij de tijd met deze crèmekleurige watchwinder van Wolf, met de naam ‘Chloé’. Zowel de box als de deur zijn bekleed met kunstleer voor een vrouwelijke uitstraling. De Wolf Chloé werkt op batterijen of via een adapter op stroom en maakt elke 24 uur precies 900 omwentelingen.
 
Bekijk Wolf collectie