Type what you are searching for:

NOL, Dutch design in meesterlijk lijnenspel

Het karakteristieke lijnenspel van NOL sieraden is al meer dan een halve eeuw eigentijds. Als geen ander weet vakman Jean Jacques Smeijsters zich te onderscheiden met ontwerpen die opvallen dankzij een tijdloze, strakke vormgeving. De sieraden worden in kleine series met de hand gesmeed uit goud, zilver, passie, vakmanschap en liefde.

NOL sieraden krijgen zo hun eigen unieke schoonheid, maar benadrukken met name de schoonheid en het karakter van degene die het sieraad draagt. Nederlandse edelsmid Jean Jacques Smeijsters toont met zijn collecties dat hij een meester in zijn vak is. Bij elk sieraad wordt nagedacht over een harmonische samenkomst tussen de karakters van het materiaal en de eigenschappen van de vrouw die het sieraad gaat dragen. Samen met een team van edelsmeden worden de sieraden vervolgens gemaakt. Waarbij elke vakman door middel van een eigen hamerslag, heel subtiel, nog wat extra liefde aan het stuk toevoegt.
 

Lijnenspel met diamant

De edelsmeden van Nol verstaan als geen ander de kunst om uit zilver, goud, passie en geduld sieraden te smeden met een fascinerend lijnenspel. De spang volgt de lijnen van de vrouwenhals perfect en is aan de smalle zijde bezet met zestien briljant geslepen diamanten.

 

Bekijk Nol collectie