Type what you are searching for:

Seiko, 138 jaar innovatie en design

Met technische innovaties als zelfopladende batterijen plus de moderne designs van Seiko horloges, zou je bijna vergeten dat het merk al bijna 138 jaar bestaat.

In 1881 opent Seiko grondlegger Kintaro Hattori, slechts 21 jaar oud, een klokkenwinkel. Een volgende stap richting het Seiko succesverhaal wordt gezet in 1892 wanneer Kintaro Hattori samen met ingenieur Tsuruhiko Yoshikawa de Seikosha-horlogefabriek start. De eerste echte Seiko wordt in 1924 gepresenteerd, een jaar nadat een grote aardbeving de Seikosha-fabriek heeft verwoest. De wederopbouw geldt als de geboorte van Seiko. Sindsdien is Seiko koploper op het gebied van technische innovaties. Bekend zijn Seiko’s gepatenteerde kinetic- en solartechniek waardoor batterijen vervangen tot het verleden behoort. Vastberadenheid, technische innovaties, design en een prettige prijsstelling hebben de droom van Kintaro Hattori tot een wereldwijd succes gemaakt.
 

Robuust lichtgewicht

Duikhorloge SNR033J1 komt uit de Seiko Prospex LX collectie. Ondanks typerende duikerskenmerken zoals een anti-reflectie coating voor het saffierglas, een goede afleesbaarheid en een uni-directionele lunette, is het ook een geweldig horloge voor outdoor-liefhebbers. De robuuste 44.8 kast is, net als de band, van titanium. Naast een datumvenster heeft het horloge een venster waarop de resterende tijd van de 72-uurs gangreserve is af te lezen.
 

Bekijk Seiko collectie