Type what you are searching for:

De Van Hell Touch, de top drie van Carry Salario

Wat zijn nu de favorieten van het team van Van Hell Juweliers? Wij vroegen naar de top 3 van Carry Salario. Carry zit al meer dan vijfentwintig jaar ‘in het vak’, waarvan zes jaar binnen het team van Van Hell Amersfoort.

 


 

NOL

Een van de merken die ik bijzonder mooi vind is het merk NOL. Het tijdloze en strakke design van dit puur Hollandse merk spreekt mij erg aan, mede doordat alle sieraden handmatig gesmeed worden. Het smeden zorgt voor een stevig en solide sieraad dat jaren meegaat, en door gebruik te maken van de nieuwe zilverlegering Argentium blijven NOL-sieraden vrij van aanslag. Kortom, NOL is een merk waar je als winkel achter kan staan. Een leuk detail en bewijs van vakmanschap is, dat je bij de spangen de hamerslag van de zilversmid aan de achterkant nog kunt zien. Na een workshop in het atelier van NOL, samen met mijn collega’s, heb ik nog meer respect voor de smeden en het ambachtelijke karakter van dit merk gekregen. Zelf hadden we na een paar dagen nog steeds last van spierpijn van al het gehamer.
 
Bekijk NOL collectie

 


 

Artur Scholl

Dit sieradenmerk maakt naar mijn mening nog echte ‘juwelen’. Vakkundig gezette stenen in bijzondere kleurencombinaties maken dit merk tot een klasse apart. Zelf draag ik graag een lang, roségouden collier met witte topazen van dit merk. Dit sieraad kan ook dubbel en daarmee korter gedragen worden. Hierdoor krijg het weer een heel andere look. Ook de Artur Scholl sieraden in combinatie met zwarte, witte en champagnekleurige briljanten vind ik erg mooi. De mix van gekleurde diamanten geeft de draagster een mysterieuze uitstraling. Echt een merk dat vrouwen nog mooier maakt!
 
Bekijk Artur Scholl collectie

 


 

Grand Seiko

Grand Seiko is voor onze winkel in Amersfoort relatief nieuw te noemen, maar het is nu al een van mijn favoriete horlogemerken. Ik hou erg van de eenvoud en rustige uitstraling van dit merk. Het model dat door de horlogeliefhebbers ‘Snowflake’ wordt genoemd is een mooi voorbeeld van deze ogenschijnlijke eenvoud. Dit horloge is niet alleen prachtig om te zien, maar herbergt tevens een uiterst precies Spring Drive uurwerk met een uitzonderlijke nauwkeurigheid. Slechts 1 seconde afwijking per dag. Afwerking en oog voor detail zijn daarnaast typerende kenmerken van Grand Seiko. De kasten van Grand Seiko horloges hebben een prachtige spiegelende glans, die tot stand komt door de bijzondere polijsttechniek ‘Zaratsu’. Ook de wijzers en indexen hebben deze handmatige bewerking ondergaan. De specialist die de bewerking uitvoert heeft eerst jarenlang moeten oefenen voordat hem of haar het polijsten van een Grand Seiko wordt toevertrouwd.
 
Bekijk Grand Seiko collectie