Type what you are searching for:
Els Ponstijn

De top 3 favorieten van Els Ponstijn

Wat zijn nu de favorieten van het team van Van Hell Juweliers? Wij vroegen naar de top 3 van Els Ponstijn.

Al sinds 1993, toen Ab van Hell juwelierszaak Fabery de Jonge overnam, maakt Els onderdeel uit van het team van Van Hell Juweliers Apeldoorn, waar ze een grote liefde ontwikkelde voor het mechanische horloge. “Met name handgewonden uurwerken vind ik prachtig om te zien. Dat een uurwerk uit stilstand na enkele slagen opwinden tot leven komt, en tientallen radertjes in beweging zet voor een exacte tijdweergave, vind ik fascinerend. Dit mechanisme is prachtig te zien bij horloges met een glazen kastdeksel. Het zal u niet verbazen dan mijn top 3 uit horlogemerken bestaat.”

 


 

Oris

“Oris vind ik een mooi merk vanwege de mix van historie en vernieuwing. Het Zwitserse merk bestaat al sinds 1904 en is altijd onafhankelijk gebleven. Oris maakt uitsluitend automatische horloges die een rode rotor als kenmerk hebben. Mijn favoriete Oris is de Divers Sixty Five; een icoon!”

 
Bekijk Oris collectie

 


 

MeisterSinger

Het Duitse merk MeisterSinger bestaat sinds 2001. Van meet af aan is van Hell juweliers dealer van dit eigenzinnige horlogemerk. Ondanks dat het een jong merk is, heeft het een stevige positie in de horlogewereld weten te verwerven en heeft het al een eigen uurwerk kunnen maken. Dit is de Circularis waarin een dubbele veerton geplaatst is die 120 uur gangreserve genereert. Zelf heb ik ook twee uitvoeringen, die ik graag draag. Alle MeisterSinger horloges zijn één-wijzerhorloges. Functies, zoals een dag- of datumfunctie worden aangeduid door middel van een draaischijf. Het merk brengt regelmatig Limited Editions uit, waaronder elk jaar een NL-Edition en een City Edition waarvan er ook één voor Apeldoorn bestaat. Elke City Edition heeft o.a. een kastdeksel waarop de skyline van de betreffende stad staat afgebeeld.”

 
Bekijk MeisterSinger collectie

 


 

Christiaan van der Klaauw

“Dit prachtige Nederlandse merk produceert horloges sinds 1996. Alle modellen zijn voorzien van een astronomische complicatie, waarbij er zelfs één model is waarin een 3D-maan de actuele maanstand aangeeft in de vorm van een draaiend zilveren bolletje. Ook is er een elegant damesmodel in de collectie met een wijzerplaat van aventurin, een nachtblauwe edelsteen met goudkleurige insluitsels waardoor deze lijkt op een sterrenhemel. Het nieuwste model, de Titan, heeft een perpetual-calender, die voorzien is van een manufactuur micro-rotor die prachtig zichtbaar is dankzij het transparante kastdeksel, waarin een afbeelding van Christiaan Huygens ge-etst is. Voor mij is dit het allermooiste model van de collectie.”
 
“Ik hoop u, als liefhebber van mechanische horloges, eens te ontmoeten om te praten over het fenomeen ‘tijd’. Ik toon u daarbij graag een van bovenstaande, of een van de vele andere prachtige uurwerken uit de Van Hell collectie.”

 
Bekijk CvdK collectie