Type what you are searching for:

Swiss made

Met de term Swiss made stellen Zwitserse horloges de kwaliteitsstandaard op het gebied van het mechanische horloge. Horlogetechniek behoort al sinds midden 1500 tot het Zwitsers erfgoed.

Wanneer de Zwitserse bergen en dalen ’s winters besneeuwd raakten verdiende menig Zwitserse boer de kost als horlogemaker. Eeuwen van Zwitserse innovatie en vakmanschap hebben ervoor gezorgd dat Swiss made wereldwijd synoniem staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Wanneer 50 % van de vele componenten van het mechanische uurwerk Zwitsers is, en tenminste 60% van het horloge in zijn geheel, mag een horloge het kwaliteitslabel Swiss made dragen. Ook moet de laatste inspectie die het horloge heeft ondergaan in Zwitserland hebben plaatsgevonden.

 


 

Oris Aquis Date

Onder de duikhorloges is de Aquis Date van Oris een begrip. De donkerblauwe wijzerplaat geeft het model een stijlvol uiterlijk, en spreekt daarmee een brede range liefhebbers van stijlvolle, sportieve horloges aan. In de 43,5 millimeter brede edelstalen kast met zwarte lunette tikt een Zwitsers automatisch uurwerk. De Oris Aquis Date is tot 300 meter waterdicht.

 
Bekijk collectie

 


 

De wereld om uw pols

De Montblanc Worldtimer Spirit Orbis Terrarum heeft op de wijzerplaat een indrukwekkende wereldkaart met daaromheen de namen van wereldsteden uit alle tijdzones. Een schijf met 24-uurs aanduiding geeft aan waar het op de wereld dag of nacht is. Wisselt u tijdens het reizen van tijdzone, dan kunt u met een eenvoudige druk op de knop de tijdzone verplaatsen. Het horloge is voorzien van een automatisch uurwerk met 42 uur gangreserve.

 
Bekijk collectie

 


 

Bronzen tijdperk

De 1858 Brons Automatic Chronograph van Montblanc dankt haar prachtige brown tone uitstraling aan onder meer een bronzen kast en een cognackleurige, kalfslederen band. De 42 millimeter gesatineerde kast heeft op het kastdeksel een kompas, twee gekruiste ijspriemen en een afbeelding van de Mont Blanc gegraveerd, de iconische berg die het horlogemerk sinds de oprichting heeft geïnspireerd. De subdials gepositioneerd op 3 en 9 uur zijn geïnspireerd op de historische chronografen van Minerva en geven het horloge een vintage uitstraling.

 
Bekijk collectie

 


 

Flying high

Breitling staat bekend om zijn binding met de luchtvaart én als merk dat indrukwekkende chronografen uitbrengt. In de Breitling Navitimer TWA met het Breitling kaliber 01 komen beide passies optimaal naar voren. De Navitimer is geïnspireerd op de vliegtuigen van vliegtuigmaatschappij Trans World Airlines. De transparante achterzijde van de 43 millimeter kast heeft een afbeelding van het TWA-logo en toont het officieel chronometer gecertificeerde automatische uurwerk B01; het eerste geheel eigen Breitling uurwerk.

 
Bekijk collectie

 


 

Breitling Superocean Automatic

Hoewel Breitling vaak geassocieerd wordt met pilotenhorloges, heeft het merk ook een toppositie op het gebied van duikhorloges. Deze blauwe Breitling Superocean Automatic heeft een lunette met een veiligheidssysteem, 2000 meter waterbestendigheid en een rubberen band in een prachtige kleur blauw. Het horloge biedt zekerheid aan duikers en sportiviteit aan zwemmers en andere watersporters. De zwarte DLC-gecoate edelstalen kast heeft diameter van 46 millimeter.

 
Bekijk collectie