Type what you are searching for:

Hollandse winters

Op het gebied van kwaliteitshorloges en hoogwaardige juwelen van Nederlandse makelij is een prachtige ontwikkeling gaande.

Steeds meer merken van eigen bodem verdienen een plaats binnen de wereld van de haute horlogerie en haute joaillerie. In onze winkels in Apeldoorn en Amersfoort vertegenwoordigen wij met trots een aantal van deze hoogstaande Nederlandse horloge en juwelenmerken. In deze nieuwsbrief vast een inspirerende impressie.

 


 

Roos geslepen Bron Confetti ring met Saffier

De Confetti-collectie van het Nederlandse familiebedrijf Bron bestaat uit sprankelende sieraden met ronde vormen en kleurrijke edelstenen. Deze roségouden Confetti ring is daarbij extra bijzonder vanwege de roos geslepen saffieren. Kenmerkend voor deze ‘antieke’ slijptechniek zijn stenen die een vlakke achterzijde hebben en een bollende bovenzijde met 9, 12 of 24 facetten. Door het toepassen van deze oude slijptechniek ontstaan stenen met een meer vintage uitstraling.

 
Bekijk Bron collectie

 


 

Staudt Praeludium Chronograph Black Edition

In diepgrijs en zwart combineert deze tot 100 stuks gelimiteerde Staudt Praeludium Chronograph sportiviteit met de functionaliteit van een chronograaf-complicatie. De spatwaterdichte, 41 millimeter edelstalen kast kreeg een black DLC-coating. Het tikkende hart van de Praeludium Chronograph is een Zwitsers automatisch chronograaf-kaliber met een gangreserve van 48 uur.

 
Bekijk Staudt collectie

 


 

R&C Ring Galla

R&C is het allereerste groeibriljant merk in Nederland. In deze witgouden ring met prachtig strak design schittert een briljant geslepen diamant (0,15ct.) als blikvanger. De ring is zo ontworpen dat u op een later moment de diamant kunt laten vervangen voor een grotere diamant. Het is tevens mogelijk om meerdere diamanten in de ring te laten zetten. Deze ring is verkrijgbaar vanaf een steengrootte van 0,08ct. tot 0,30ct.

 
Bekijk R&C collectie

 


 

Handgesmeed

Nol is een Nederlands merk dat zich onderscheidend maakt met prachtige zilveren en gouden sieraden die met de hand zijn gesmeed. Deze techniek levert een veel hogere materiaalkwaliteit op dan gegoten sieraden en zorgt voor sieraden die stuk voor stuk uniek zijn. De collectie omvat ringen, spangen, armbanden, horloges en oorsieraden. De nadruk bij de ontwerpen ligt op vormen en lijnen, wat mooi te zien is in deze tijdloze armband, gesmeed uit zilver.

 
Bekijk Nol collectie

 


 

Christiaan van der Klaauw Ariadne

In het Friese Atelier in Heerenveen vervaardigt het team van Christiaan van der Klaauw, sinds 2009 onder leiding van Daniël Reintjes, als enige horlogeatelier ter wereld volledig handgemaakte astronomische horloges. Elk horloge komt uit in een zeer gelimiteerde, genummerde, oplage. Het Fondation de la Haute Horlogerie (FHH) in Zwitserland heeft onderzoek gedaan naar 600 horlogemerken en presenteerde na drie jaar een lijst met 65 merken die de term Haute Horlogerie mogen claimen. Christiaan van der Klaauw is daar één van. Het hier afgebeelde horloge ‘Ariadne’ is uitgerust met een chronograaf, een volledige datum-aanduiding en een maanfase op 6 uur.

 
Bekijk CDVK collectie