Type what you are searching for:

IJsblauwe en sneeuwwitte juwelen

Sneeuwwit en ijsblauw zijn prachtige ‘koele’ winterkleuren die, verwerkt in juwelen, al snel doen denken aan glinsterende, bevroren winterlandschappen.

Laat u inspireren door prachtige ontwerpen van Moraglione, Artur Scholl en Pianegonda in blauwtinten, zilver, witgoud en witte diamant.

 


 

Saffier, diamant en bergkristal

In het Italiaanse Valenza-gebied creëerden de broers Moraglione handgemaakte juwelen die zowel klassiek als trendy zijn. Elk Moraglione juweel is een kunstwerkje vol schoonheid en harmonie, ontworpen om generaties lang als stijlstatement gedragen te worden. Deze witgouden Moraglione entouragering heeft diamant (0,26ct. VS/TW) en bergkristal die op de saffier in het midden is gezet. Daaromheen zijn eveneens saffieren gezet.

 
Bekijk collectie

 


 

Witgoud, aquamarijn en toermalijn

Deze witgouden oorhangers en het bijpassende collier met aquamarijn en toermalijn van Artur Scholl roepen met hun poederige kleuren de sfeer op van een serene winterochtend. De oorhangers hebben een speels element doordat aan elk oor een andere steen gedragen wordt. Het collier brengt beide kleuren samen doordat deze een dubbele hanger heeft.

 
Bekijk collectie

 


 

Topaas, amethist en diamant

Deze harmoniërende drie-eenheid is een schitterende creatie die zowel hedendaagse als klassieke kenmerken heeft. De ring, die bestaat uit witgoud met twee blauwe topazen en een groene amethist, is met de grootste toewijding handgemaakt. Rondom de donkerblauwe topaas en aan beide zijden diamant gezet (0,73ct. VVS/W).

 
Bekijk collectie

 


 

Beyond the blue horizon

Nachtblauw met diamant zoals een sterrenhemel, of cool blue als een bevroren meer; deze juwelen in diverse blauwtinten tonen de sprankelende veelzijdigheid van deze ‘koele’ kleur. Artur Scholl ontwierp de witgouden ring met saffier en diamant (1,28ct. VVS/W) in een invisible zetting. Het lijkt of de steen bestaat uit één grote steen, in werkelijkheid zijn meerdere stenen strak tegen elkaar aan geplaatst. Ook van Artur Scholl is de brede witgouden ring met een London blue topaas. Een speelse blikvanger is de prachtige witgouden ring van Moraglione waar tussen saffier op onregelmatige afstand diamant (VVS/W0,27ct.) is gezet. R&C ontwierp de witgouden ring waarin op de gehele band London blue topaas werd gezet.

 
Bekijk collectie

 


 

Witgoud, diamant, topaas en amethist

Zeer verfijnd zijn deze witgouden juwelen waarin de designers van Artur Scholl diamant, topaas en amethist verwerkten. De ring bestaat uit een asymmetrisch ontwerp waarin topaas en amethist worden omringt door diamant (0,73ct. VVS/W). De flexibele klemarmband draagt comfortabel en is versierd met diamant op de uiteinden. (VVS/W 0,20ct). De witgouden creolen zijn 8 millimeter breed en hebben een diameter van 18 millimeter. In het midden zijn ze bezet met fijne diamantjes. (1,2ct. VVS/TW)

 
Bekijk collectie

 


 

Zilveren stijlstatement

Dit fascinerende collier van Pianegonda heet Planus, latijn voor ‘vlak’. Dat vormen een grote bron van inspiratie zijn voor designers komt goed tot zijn recht in dit ontwerp van zwevende diamantvormen met schuine vlakken die het licht fonkelend weerkaatsen. Een indrukwekkend collier voor vrouwen die met al hun klasse een stijlstatement maken.

 
Bekijk collectie

 


 

Frozen Amethist

De Nederlandse ontwerpster Liesbeth Busman creëerde voor Lapponia de prachtige serie Frozen Amethist, waar ook dit collier toebehoort. Juwelen van Lapponia zijn gelimiteerde, handgemaakte stukken, geïnspireerd op de mystieke schoonheid van de Finse natuur. De grillige natuur van noordelijke landen inspireerde ook Busman, die stelt dat haar juwelen een verborgen schoonheid in zich dragen die zich in de loop der tijd steeds sterker aan de draagster openbaart. Om de vormen van ruwe amethist te benadrukken gebruikte Liesbeth Busman gematteerd zilver.

 
Bekijk collectie

 


 

Montblanc Contemporary manchetknopen

Deze stijlvolle manchetknopen van Montblanc komen uit de Contemporary-collectie; een collectie met stijlvolle accessoires om te dragen binnen de zakelijke omgeving, maar ook tijdens bijzondere gelegenheden. De witte ster die alle Montblanc-producten siert, en de met sneeuw bedekte top van de Mont Blanc symboliseert, kreeg in dit ontwerp uit gepolijst edelstaal met witte kwarts een hoofdrol.

 
Bekijk collectie