Type what you are searching for:

Zomertijd

Nu de klok weer op zomertijd is ingesteld, is dat een mooi moment om wat dieper in te gaan op de diverse manieren van tijdweergave op horloges. Want hoe lees je een MeisterSinger en wat is GMT ook alweer? Wij leggen het uit.

 


 

MeisterSinger Astroscope

Kenmerkend voor MeisterSinger horloges is dat de tijd wordt weergegeven met één wijzer. De tijdweergave is daarmee niet op de seconde nauwkeurig. En dat is precies wat het merk voor ogen heeft: ‘Tijd is niet het tellen van seconden, maar stilstaan bij waardevolle momenten’. Voor liefhebbers van het MeisterSinger horloge is niet alleen het design dat telt, maar ook het verhaal erachter. De tijd van een eenwijzerhorloge verstrijkt in eenheden van 5 minuten. U leest de tijd af door de streepjes te tellen ná of voor een urenindex. Dit kost in het begin wat concentratie, maar went erg snel. De MeisterSinger Astroscope is nieuw in de collectie en heeft een indrukwekkende kalender. Onder de buitenste ring met namen van de week staan de bijbehorende klassieke astrologische symbolen afgebeeld. Boven de zes is de dag van de maand af te lezen. Het horloge is nieuw in onze collectie en leverbaar in ‘Black- Old Radium’ en ‘Black-blue’.

 
Bekijk MeisterSinger collectie

 


 

De MeisterSinger edition 366

De handgewonden MeisterSinger edition 366 is met haar klassieke uitstraling niet alleen een prachtig horloge voor liefhebbers van het mechanische horloge, maar ook voor horlogeliefhebbers die graag een limited edition dragen. De edelstalen kast met een diameter van 43 millimeter heeft een witte opaline wijzerplaat die voorzien is van vintage-stijl Arabische indexen. De naam van dit bijzondere horloge refereert naar het aantal dagen in een schrikkeljaar. Edition 366 wordt aangedreven door een klassiek handopwindbaar Unitas-uurwerk, dat oorspronkelijk werd ontworpen voor zakhorloges.

 
Bekijk MeisterSinger collectie

 


 

Longines Master collection GMT

GMT is een functie, of in horlogetermen een complicatie, waarbij het horloge gelijktijdig de tijd in twee verschillende tijdzones aangeeft. De meest voorkomende manier waarop een tweede tijdzone wordt weergegeven is met een extra wijzer die op de wijzerplaat in een 24-uurs schaal de tweede tijd aangeeft. Voor horlogemakers is de uitdaging om deze functie zo te maken dat deze eenvoudig te bedienen is. Voor reizigers die voorbij een tijdzone gaan vraagt het instellen van de tweede tijdzone vaak niet meer dan het bedienen van een speciale pusher of een draai aan de kroon. Om duidelijk te maken of het in de andere tijdzone dag of nacht is, kunnen GMT-horloges zijn uitgerust met een extra dag/nacht indicator. Zoals bijvoorbeeld bij deze Longines Master collection GMT. Deze heeft rondom de mooie geguillocheerde wijzerplaat een ring waarop de tijden rond de wereld afgelezen kunnen worden. De blauw-zilveren schijf geeft dag- en avond/nacht uren weer. Op de 3-uur positie is de datum af te lezen.

 
Bekijk Longines collectie

 


 

Breitling Avenger Automatic GMT 45

Robuust, compleet en stoer; de Avenger Automatic GMT is met een 45 millimeter kast sportief en opvallend te noemen. Onder andere de gegroefde lunette en de textuur op de kroon geven de historische binding van het merk met de luchtvaart weer. De rode wijzer met de punt zorgt voor een goede afleesbaarheid van de GMT-tijd. En, wat niet veel andere merken samenvoegen met een GMT-functie: dit horloge beschikt ook over een unidirectionele roterende ring die als 60-minuten timer te gebruiken is. Het horloge heeft, net als alle Breitling uurwerken, een mechanisch chronograaf uurwerk dat officieel chronometer gecertificeerd is.

 
Bekijk Breitling collectie

 


 

Grand Seiko Heritage Mechanical Hi-Beat GMT

Kiest u voor een horloge met klassieke look zonder concessies te doen aan innovatie? Dan vindt u een prachtig GMT-horloge in de Heritage lijn van Grand Seiko. Het model heeft het zeer nauwkeurige mechanische Hi-Beat 36000 uurwerk dat slechts 3-5 seconden per dag afwijkt. Door de kroon met één tandje naar voren te trekken, kan de uurwijzer worden aangepast zonder dat de secondewijzer stopt of de zeer nauwkeurige tijdwaarneming van de Hi-Beat 36000 verloren gaat.

 
Bekijk Grand Seiko collectie

 


 

Montblanc Heritage GMT

In dit horloge van Montblanc, de Montblanc Heritage GMT is de GMT-tijd, de tweede tijdzone, goed af te lezen op de buitenste ring dankzij blauwe indexen en een blauwe wijzer die mooi contrasteren met de zilverwitte wijzerplaat. De edelstalen kast heeft een diameter van 40 millimeter en herbergt een automatisch uurwerk met een gangreserve van 42 uur.

 
Bekijk Montblanc collectie