Type what you are searching for:

Majestueuze armbanden van dierenhaar

Een van de meest besproken juwelen is de ‘Stuart diamant’ die Willem III in 1690 voor 90.000 gulden kocht voor zijn vrouw Mary II Stuart. De ruwe diamant werd vermoedelijke in Amsterdam roosgeslepen tot een peervormige diamant van 39,75 karaat die omringt met kleinere diamanten tot juweel werd gemaakt.

In de loop der eeuwen is ‘de Stuart’ wisselend bewerkt tot broche, ‘agrafe’ of verwerkt in een collier of tiara. Met uitzondering van koningin Beatrix die het juweel naar haar smaak te opzichtig vond, is de Stuart door alle generaties Nederlandse prinsessen en vorstinnen gedragen. Koningin Maxima droeg het juweel, verwerkt in een tiara, in 2018 tijdens een staatsbanket in het Verenigd Koninkrijk. Een ‘juwelen-feitje’ over Prinses Beatrix is dat zij privé graag de Afrikaanse armbanden droeg die haar vader Prins Bernhard voor haar meenam van zijn reizen. Ook Oprichter René Albanu van het merk Albanu raakte geïnspireerd door Afrika en haar dieren. In het vorstendom Monaco maakt het merk sinds de jaren dertig armbanden van leder en gevlochten haren van majestueuze dieren.

 


 

Leguaan limited edition

De vier pijlers van Albanu zijn: “kwaliteit, ingetogenheid, knowhow en respect”. Albanu werkt met het grootste respect voor dierenwelzijn volgens het CITES-verdrag. Het merk werkt nauw samen met verschillende dierbeschermingsorganisaties en heeft een eigen Albanu-foundation dat zich met de nieuwste technologieën sterk maakt voor het beschermen van in het wild levende dieren. Deze oranje Albanu armband, gemaakt van leguaan gecombineerd met een zwart PVD slot in combinatie met 18k roségoud is de nr. 9 van de 50 wereldwijd gelimiteerde exemplaren.

 
Bekijk Albanu collectie

 


 

Armband uit giraffehaar

Albanu oprichter René Albanu kreeg in de jaren twintig van de vorige eeuw tijdens een reis door Afrika een armband van olifantenhaar van een Masai cadeau, als symbool voor geluk. Geluksymboliek en de natuurlijke schoonheid van exotische, dierlijke materialen vormen bijna honderd jaar later nog altijd het Albanu-signatuur. Voor dit model verwerkt Albanu het haar van een van de meest majestueuze dieren van de savanne, de giraf, tot een stoere armband die sluit met een zwart stalen clipsluiting waarin geelgoud is verwerkt.

 
Bekijk Albanu collectie